ŠKOLA U NOVOM RUHU

UŠTEDE OD 57 POSTO Kreće energetska obnova Osnovne škole Draškovec

Ukupna vrijednost radova veća je od 3 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja ove kalendarske godine.

Petak, 13. ožujka, bio je sretan dan za sve u Draškovcu. S razlogom, jer je u Osnovnoj školi Draškovec potpisan Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Draškovec.

Ugovor za energetsku obnovu zgrade Osnovne škole Draškovec potpisali su, ravnateljica škole Margit Mirić te ispred tvrtke BMD Stil d.o.o Dražen Bedeković. Potpisivanju su nazočili međimurski župan Matija Posavec sa suradnicima, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek i direktor MENEA-e Alen Višnjić sa svojim suradnicima te predsjednik Mjesnog odbora Draškovec Nino Marđetko.

U sklopu projekta rekonstruira se kompletna vanjska ovojnica, znači da će se dodati toplinska izolacija na vanjske zidove, stropove, djelomično i na kose krovove te na podove. Sva postojeća stolarija mijenja se novom, baziranom na aluminiju, rekonstruira se kotlovnica te mijenja kompletna rasvjeta novom, baziranom na LED tehnologiji, a uvodi se i sustav daljinskog praćenja potrošnje energenata.

Uvodi se i rampa koja će olakšati pristup osobama s invaliditetom, a građevinski radovi trebali bi ostvariti uštede od 57 posto u godišnjoj potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje, čime zgrada iz energetskog razreda D prelazi u energetski razred B.

Ukupna vrijednost radova veća je od 3 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja ove kalendarske godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije