Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Proštenje u Otoku - proslavljen blagdan Presvetog Srca Isusova

FOTO Proštenje u Otoku - proslavljen blagdan Presvetog Srca Isusova

Proteklog je vikenda u Otoku proslavljen blagdan Presvetog Srca Isusova. Tradicionalno proštenje započelo je u petak, 8. lipnja na blagdan Presvetog Srca Isusova, a centralni događaj proštenja bila je sveta misa, u nedjelju, 10. lipnja, u kapelici Presvetog Srca Isusova u Otoku.

Svetoj misi, uz brojne mještane Otoka i njihove goste, nazočili su i gradonačelnik Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan te predsjednik Mjesnog odobra Otok Božidar Kočiš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Povodom blagdana izdana je i prigodna brošura koja donosi priču o mjestu Otok te kapelici Presvetog Srca Isusova. U petak je u Domu kulture u Otoku održan i kulturni program u kojem su sudjelovali Tamburaška sekcija Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog te članovi Priločke amaterske scene, s predstavom Skrivačkanje, autora Božidara Gavine

Duga je povijest mjesta Otok. Kao posjed vlastelina Mutimira, Otok se spominje već 1222. godine. Ovo pitomo mjesto uz rijeku Dravu obilovalo je nekad sitnom sakralnom arhitekturom među kojom su se isticali pilovi i poklonci, primjerice skulptura Svete obitelji s kamenog javnog raspela. Kapelica Presvetog Srca Isusova podignuta je 1926. godine.

Svojim arhitektonskim oblikom i veličinom kapela podsjeća na kapelu Presvetog Trojstva u Prelogu s karakteristikama kasnobaroknog razdoblja. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!