Povodom proštenja: U Otoku pjevali, svirali i glumili

U Domu kulture Otok 27. srpnja održan je koncert Dječjeg zbora Maleni Prelog, Puhačkog orkestra Grada Preloga i Priločke amaterske scene.

Koncert u Otoku upriličen je povodom Otočkoga proštenja, u organizaciji Doma kulture Grada Preloga i Udruge mladih Otočanci i Mjesnog odbora Otok. Dječji pjevački zbor Maleni Prelog osnovan je 2007. godine. Okuplja male pjevače sa područja Preloga i Donjeg Međimurja u uzrastu od tri do četrnaest godina. Rade u dvije skupine, mlađu i stariju, a zajedno broji 45 članova, javlja Prelog.hr.

Nastupaju na gradskim manifestacijama, povodom značajnih datuma i blagdana. Uvježbavaju dječje pjesmice a posebnu pažnju posvećuju ljepoti zvuka. Između ostalih nastupa potrebno je izdvojiti učestvovanje na Festivalu dječjeg stvaralaštva u Puli, 2010. godine, gdje su od strane komisije za ocjenjivanje radova dobili najbolju kritiku za izvedbu, dok su na 56. glazbenim svečanostima Hrvatske mladeži osvojili srebrnu plaketu. Voditelj zbora je Jasmina Malek Križanec, prof.

Puhački orkestar Grada Preloga mlada je Udruga, osnovana u studenome 2013. godine.  Grad Prelog nabavio je kompletan instrumentarij. Orkestar vježba osam mjeseci i već su odradili manje koncerte u Prelogu i Čakovcu. Broji 32 člana, dok desetak članova još individualno vježba. Voditelj orkestra je Igor Hrustek, prof.

Priločka amaterska scena kulturna je Udruga osnovana 2005. godine. Njezin osnivač, voditelj i autor tekstova je Božidar Glavina. Nastupaju u Prelogu te njegovoj bližoj i široj okolici. Redovno nastupaju i na Festivalu kazališnih amatera Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije