VIDEO I FOTO: U Prelogu održan Gospodarski forum

>> VIDEO I FOTO: U Prelogu održan Gospodarski forum

U prostoru Sportsko rekreacijskog centra DG Sport u Prelogu održan je u Prelogu, u petak 27. studenog, sada već tradicionalni susret gospodarstvenika pod nazivom Gospodarski forum 2015.

Cijelog dana putem izložbenog dijela građanima i gospodarstvenicima imali su se prilike predstaviti poduzetnici s područja Grada Preloga, ali i cijelog donjeg Međimurja. Također u prostoru Sportsko rekreacijskog centra DG Sport održan je niz radionica i predavanja pod nazivom Mogućnosti korištenja fondova EU za financiranje investicijskih i razvojnih projekata.

Putem tih radionica i predavanja zainteresirani su se mogli informirati o novostima vezanima uz Zakon o poticanju ulaganja, Nacionalnoj shemi za dodjelu bespovratnih novčanih potpora, novčanim sredstvima iz fondova EU namijenjenim privatnom sektoru u Republici Hrvatskoj, mjerama za poticanje zapošljavanja te o Europskom poljoprivrednom fondu za ruralni razvoj. Cilj radionica bio je omogućiti uvid zainteresiranima za korištenje bespovratnih novčanih potpora iz fondova Europske unije s ciljem sufinanciranja investicijskih i razvojnih projekata.

U večernjem dijelu brojnim okupljenim gospodarstvenicima obratili su se gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Međimurske županije Mladen Križaić, Jasminka Porobija, direktorica Regionalnog ureda Hrvatske udruge poslodavaca, te predsjednik Obrtničke komora Međimurske županije Boris Lukovnjak.

O svojim iskustvima u svom poslovanju govorili su i predstavnici gospodarstvenika. Tako je svoje zadovoljstvo suradnjom s Gradom Prelogom istakao Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix, Nikola Kvakan predstavio je novu tvrtku u Prelogu Cromatic, Alojzije Šestan govorio je o ulozi vojne industrije u razvoju hrvatskog gospodarstva, Stjepan Hrešć i Željko Lovrak predstavili su ulaganja u obnovljive izvore energije.

Gradonačelnik Kolarek istakao je još jednom ponos i zadovoljstvo gospodarstvenicima s područja Grada Preloga. Predstavivši statističke brojke u gospodarstvu Preloga, najavio je širenja gospodarskih zona te proširenja pogona brojnih tvrtki s područja Grada Preloga. Upozorio je i na problem premalih plaća, istakavši želju da će se i to promijeniti u bliskoj budućnosti. Grad Prelog potpisao je i ugovor sa Poslovnim dnevnikom te se na taj način uključio u projekt Poslovni uzlet. Gospodarski forum 2015. završio je tradicionalnim druženjem gospodarstvenika, javlja Prelog.hr.

Video: LM Komunikacije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije