muzej croata insulanus

PRELOG Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi obilježit će se korisnim i zanimljivim predavanjem

Hrvatsko društvo medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije, Povjerenstvo za palijativnu skrb, u suradnji sa kampanjom “Zaustavimo bol” obilježavaju Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi

U prostoru Multimedijalne dvorane Muzeja Croata insulanus tako će se, u petak 25. listopada, s početkom u 16 sati održati tribina pod nazivom “Relief Management: Izazovi i rješenja u palijativnoj skrbi”.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 1990. godine proglasila je drugu subotu u listopadu Svjetskim danom hospicija i palijativne skrbi. Cilj je podizanje svijesti opće javnosti o dostojanstvu svih onih koji boluju od teških i neizlječivih bolesti. Palijativna skrb je sveobuhvatna – zdravstvena, psihološka, socijalna i duhovna s ciljem pružanja potrebne njege bolesnicima s neizlječivom bolešću.

Nastoji se ublažiti bol i podići kvaliteta života bolesnika neizlječivih ili složenih bolesti. Nužan je multidisciplinarni pristup skrbi za bolesnika što podrazumijeva razne stručnjake koji međuovisno i zajednički razvijaju programe i ciljeve liječenja, a obuhvaća tri područja – smirivanje neugodnih simptoma, psihosocijalna potpora bolesniku i njegovoj obitelji te etički problemi vezani uz kraj života.

Dođite u petak, 25. listopada, u prostor Muzeja Croata insulanus Grada Preloga i saznajte sve o ovoj zanimljivoj temi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije