DANI SMIJEHA

FOTO Smijehom i velikim pljeskom Dani smijeha i ove godine ispraćeni iz Preloga

Publika u Prelogu pokazala je da voli smijeh i predstave Kerekesh Teatra

U tri dana, tri sjajne predstave bile su dio programa ovogodišnjih osmih po redu Dana smijeha u Prelogu, u zajedničkoj organizaciji Kerekesh Teatra, Grada Preloga i Doma kulture Grada Preloga. Rasprodana dvorana u sva tri dana i smijehom ispunjeno gledalište pokazali su da nam smijeha itekako nedostaje.

Uobičajene životne situacije, kakvima smo svjedoci u svakodnevnom životu, nasmijale su gledatelje do suza. U petak je tako na pozornicu stigao “Babinjak”, predstava za koju je tekst i režiju potpisao Ljubomir Kerekeš, a igrale su Isidora Ferenčina, Mirna Medaković Stepinac, Zdenka Šustić i Lana Gojak Bajt kao Kata, Seka, Ružica i Boža, članice Udruge žena “Moramo” koje imaju puno većih problema od običnog uživanja u traču. U subotu je pun Dom kulture uživao u novoj predstavi ALeksandra Lazića, “Bankrot”. U „Bankrotu“ se vraćaju Alex (Aleksandar Lazić) i Bara (Nataša Popović).

„Bankrot“ je predstava puna preokreta i iznenađenja u kojoj se pronalaze i dame i gospoda i šljakeri i domaćice. Predstava u kojoj je krivac više nego očit, a završetak totalno neočekivan. I na kraju, posljednjeg dana Dana smijeha, na pozornicu Doma kulture je stigao legendarni “Dimnjačar”, kojeg utjelovljuje još legendarniji Ljubomir Kerekeš. “Dimnjačar” je najizvođenija hrvatska predstava s više od 1350 izvedbi u kojoj su dimnjačarske priče i dogodovštine ispričane jednostavnim jezikom malog čovjeka koji vrlo lako uspostavlja komunikaciju s publikom. Ljubomir Kerekeš, neprestance mami iz gledateljstva salve smijeha, ne dopuštajući nikome da se odmori niti na trenutak. Specifičan i simpatičan humor omogućuje dimnjačaru da uvuče publiku u interakciju i da se eksplicitno dotakne nekih nacionalnih frustracija i osoba.

Publika u Prelogu pokazala je da voli smijeh i predstave Kerekesh Teatra te očekujemo nastavak ove sjajne tradicije, sljedeće godine, na devetim Danima smijeha.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije