brojni sudionici

ČUVARI TRADICIJE Seljačka sloga Prelog uspješno ugostila još jedne Priločke folklorne susrete

Već dvadeset i deveti puta za redom, Kulturna udruga Seljačka sloga iz Preloga bila je domaćin druženja čuvara tradicije i folklora, pod nazivom Priločki folklorni susreti

Ovogodišnji Priločki folklorni susreti održani su u subotu, 12. listopada u Sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog. Ove su godine u goste Kulturnoj udruzi Seljačka sloga Prelog stigli Glazbeno društvo „Sokol“ iz Buzeta, Etno udruga „Zipka“ iz Kumrovca, KUD „Anka Ošpuh“ iz Ludbrega, KUD „Elizabeta“ iz Jalžabeta, Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Garešnice i KUD Strahoninec iz Strahoninca.

Nakon dolaska svih gostiju, povorka ovogodišnjih Priločkih susreta prošla je ulicama Preloga do crkve sv. Jakoba ap.st. gdje ih je sa crkvom i župom, uz blagoslov i molitvu, upoznao župni vikar Dominik Cestar.

U samom programu, uz goste, predstavio se i domaćin, Kulturna udruga Seljačka sloga Preloga, sa svojom dječjom i starijom sekcijom, praćeni svojim odličnim tamburašima. Domaćine i goste, kao i sve posjetitelje, pozdravili su predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, uz predsjednika Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog Srećka Lackovića.

Kulturna udruga Seljačka sloga Prelog jedna je od najstarijih udruga koje djeluju na području Grada Preloga. Udruga je osnovana daleke 1927. godine sa ciljem očuvanja kulturne baštine našeg kraja. Sedamdesetak članova ove udruge djeluje u folklornoj, dramskoj, dječjoj i tamburaškoj sekciji. Za Prelog, kao i cjelokupnu kulturu u Međimurju, ovo društvo amatera i entuzijasta ima posebno značenje, jer već skoro sto godina nastavlja i utire puteve iskrenom narodnom stvaralaštvu, koje u “vrteku med dvemi vodami” ima izuzetno bogatu tradiciju.

Nakon uspješno organiziranih Priločkih folklornih susreta, u nedjelju, 13. listopada, članovi Kulturne udruge Seljačka sloga, zajedno sa članovima prijateljskog društva, Kulturno umjetničkog društva Strahoninec, predstavljali su Prelog na proslavi obilježavanja Dana Občine Puconci u susjednoj Sloveniji gdje su gostovali na poziv Zajednice kulturnih i općinskih društava Puconci.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije