NOVI ČAMAC

JOŠ SITNO SE BROJI Prelog spreman za 3. Otvoreni ‘Dragon boat’ kup: Premijera novih čamaca na vodi

Turistička zajednica Grada Preloga priprema se za 3. Otvoreni „Dragon boat“ kup Grada Preloga održava se u sklopu projekta Turističke zajednice Grada Preloga „Razvoj i unapređenje turističkih proizvoda: Sportovi na vodi Grada Preloga“

Turistička zajednica projekt provodi u suradnji sa Udrugom sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ te Gradom Prelogom.

Tehnički organizator aktivnosti na vodi je upravo Udruga sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ iz Oporovca. Ove su godine nabavljeni i „Dragon boat“ čamci te će natjecanje u Prelogu biti njihova premijera na vodi.

Turistička zajednica Grada Preloga bogatija je za jedan Dragon boat čamac, dok je drugi čamac vlasništvo Udruge sportske rekreacije „Croatian Outdoors“.

Čamci su isprobani i pušteni u vodu te je sve spremno za natjecanje i treninge. Natjecanje će se održati u subotu, 19. listopada, s početkom u 11 sati, a u dugim zmajskim čamcima, sa posadama od po 14 članova, svoje snage odmjeriti će ekipe iz cijele Hrvatske, dok će Prelog ponovno posjetiti i Dragon boat klub Zadar.

Oni će u sklopu natjecanja predstaviti i hvalevrijedan projekt PINK DRAGON koji je vezan uz tim žena koje su preboljele karcinom dojke te koje se bave veslanjem zmajskih čamaca kao dijelom svoje rehabilitacije, zbog čega će im se ove godine u veslanju pridružiti i tim žena iz Međimurja i okolnih županija, sa istom anamnezom, kako bi promovirali i poboljšali suradnju kroz ovu atraktivnu aktivnost u revijalnoj utrci ženskih timova.

Sve informacije o prijavama možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Udruga sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ šalje i dodatne obavijesti vezane uz treninge:

1. TRENINZI za timove će biti organizirani u dogovoru sa stručnim osobljem udruge USR Croatian Outdoors, a mogući su od nedjelje 13. listopada do petka 18. listopada 2024. godine, u poslijepodnevnim satima, (nakon 15 sati). 

2. Ukoliko želite odraditi/rezervirati trening termin, molimo javiti se dan ranije treneru udruge, na broj 098/745-953 (Nenad Ujlaki), kako bi dogovorili termin i prisustvo minimalno jednog od skipera (kormilara).

3. Na trening i natjecanje je potrebno doći prikladno odjeven, preporuča se sportska odjeća i obuća, po mogućnosti vodoodbojnih karakteristika jer je za vrijeme veslanja normalno da se veslači smoče (šprica se veslima u vrijeme zaveslaja). Ukoliko žele, sudionici treninga ili natjecanja mogu donijeti rezervnu odjeću i obuću.

4. Za vrijeme treninga i natjecanja za sve sudionike obavezno je korištenje sigurnosnih plutajućih prsluka, koji se zadužuju neposredno prije ulaska u čamac i vraćaju nakon završene aktivnosti.

5. Minimalan broj veslača/ica za trening u čamcu je 8, zbog trenutnih vremenskih uvjeta i potrebne uigranosti tima za vrijeme veslanja, a ukoliko skiper (kormilar) ocijeni da uvjeti za trening u čamcu (na vodi) nisu mogući zbog vremenskih neprilika, može otkazati trening ili ga prilagoditi za izvedbu na suhom.

6. Na treningu i natjecanju svaki sudionik ili sudionica dužni su se pridržavati sigurnosnih pravila te sudjeluju u aktivnosti na vlastitu odgovornost.

Za sva dodatna pitanja oko organizacije treninga i natjecanja slobodno se obratite putem adrese elektroničke pošte croatian.outdoors01@gmail.com ili na prethodno navedeni broj trenera kluba.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije