SRETNO!

PRELOG Gradonačelnik Kolarek priredio prijem za novog župnika u Svetom Jurju u Trnju Silvia Košćaka

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek priredio je u svom uredu primanje za novog župnika Župe sv. Jurja mučenika u Svetom Jurju u Trnju, kojoj pripada i jedno od naselja Grada Preloga, Čehovec, Silvia Košćaka

Naime, u mjesecu kolovozu, varaždinski biskup Bože Radoš donio je odluku o imenovanjima i razrješenjima u Varaždinskoj biskupiji 2024. godine te je tada tom odlukom vlč. Darko Kelemenić razriješen službe župnika u Župi sv. Jurja mučenika u Svetom Jurju u Trnju i imenovan je župnikom Župe sv. Vida u Pitomači.

Vlč. lic. theol. Silvio Košćak razriješen je službe župnika u Župi Presvetog Trojstva u Legradu i službe župnog upravitelja u Župi Uznesenja BDM u Đelekovcu i imenovan je župnikom u Župi sv. Jurja mučenika u Svetom Jurju u Trnju.

Silvio Košćak rođen je 16. studenoga 1989. u Varaždinu. U Završju Podbelskom završio je osnovnu školu, nakon koje upisuje Medicinsku školu u Varaždinu, u kojoj stječe stručno zvanje farmaceutskog tehničara 2008. godine. Iste godine upisuje Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu te započinje svećeničku formaciju u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu. Na istom fakultetu diplomirao je 2013. godine sa temom diplomskog rada: „

Neki elementi euharistijske ekleziologije Josepha Ratzingera/Benedikta XVI.“ pod mentorstvom doc. dr. Nikole Vukoje. Po završetku studija i nakon đakonskog ređenja započeo je pastoralni rad u Varaždinskoj biskupiji: kao đakon vršio je službu u župi Sv. Jurja na Bregu u Međimurju, kao svećenik dvije je godine vršio službu župnog vikara u Župi Presvetog Trojstva i Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu, a od 2016. do 2019. godine službu župnog vikara u župi Sv. Nikole u Varaždinu.

Prije dolaska u Sveti Juraj u Trnju vršio je službu župnika u Župi Presvetog Trojstva u Legradu i upravitelja župe u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Đelekovcu. Od 2016. Godine doktorand je fundamentalne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu 2021. Godine postigao je akademski stupanj licencijata teologije, a prije nekoliko dana završio i upisani doktorski studij.

U kratkoj čestitci, gradonačelnik Kolarek je istakao: “Želim Vam iskazati dobrodošlicu u Župu Svetog Jurja u Trnju i u naš Čehovec. Također Vam želim čestitati i na Vašem akademskom uspjehu. Nadam se da će i Vas, kao i mene, pratiti Isusove riječi u Vašem radu: “Ljubite svoje neprijatelje, dobro činite svojim mrziteljima, blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite za one koji vas zlostavljaju.” (Lk 27,28)”.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije