PRELOG

ČUVAJMO NAŠU BAŠTINU Uskoro 29. priločki folklorni susreti

Kulturna udruga Seljačka sloga Prelog jedna je od najstarijih udruga koje djeluju na području Grada Preloga

Udruga je osnovana daleke 1927. godine s ciljem očuvanja kulturne baštine našeg kraja.

Sedamdesetak članova ove udruge djeluje u folklornoj, dramskoj, dječjoj i tamburaškoj sekciji.

Dugogodišnji su domaćini i suorganizatori Festivala kazališnih amatera, dok već po tradiciji također organiziraju i susrete folkloraša koji će se ove godine održati u subotu 12. listopada 2024. godine pod nazivom 29. priločki folklorni susreti.

Dolazak prijateljskih društava u Prelog očekuje se do 15:00 sati, nakon čega slijedi presvlačenje u Osnovnoj školi Prelog odakle će krenuti mimohod u 16,30 sati od Osnovne škole Prelog, Sajmišnom ulicom do prekrasne crkve sv. Jakoba ap.st. gdje će udruge primiti blagoslov.

Sam program će se održati u Sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog sa početkom u 18,00 sati, a nakon programa slijedi večera i druženje za sudionike i uzvanike.

Ove godine u goste Kulturnoj udruzi Seljačka sloga Prelog dolaze Glazbeno društvo „Sokol“ iz Buzeta, Etno udruga „Zipka“ iz Kumrovca, KUD „Anka Ošpuh“ iz Ludbrega, KUD „Elizabeta“ iz Jalžabeta, Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Garešnice, KUD Strahoninec iz Strahoninca, dok će se domaćin predstaviti s dječjom i starijom sekcijom.

Pozivaju se sve ljubitelji tradicije i naših običaja da dođu i ove godine pogledati Priločke folklorne susrete, u subotu 12. listopada 2024. godine, s početkom u 18 sati u prostorSportske dvorane Osnovne škole Prelog.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije