CARITAS

FOTO Održan Tjedan Caritasa u Župi sv. Jakova u Prelogu

Uz brojna događanja, od 29. rujna do 6. listopada, održan je ovogodišnji Tjedan Caritasa u Župi sv. Jakova ap.st. u Prelogu.

Ove su se godine događanja organizirala uz misli bl. Carla Acutisa, a sve su organizirale, uz Župu sv. Jakoba ap.st., vrijedne članice župnog Caritasa. Petnaestogodišnji „Božji influencer“ Carlo Acutis proglašen je blaženim 2020. godine, a spomendan mu je 12. listopada. Često ga se naziva i „Cyber svetac“.

Prvog dana Tjedna Caritasa, održao se, u crkvi sv. Jakoba, koncert dječjih zborova, uz sudjelovanje dječjih pjevačkih zborova „Ribari sv. Jakoba“ te njihovih gostiju iz Kotoribe, Svete Marije, Goričana i Šenkovca. U ponedjeljak 30. rujna održan je Dan djelotvorne ljubavi gdje je župni Caritas otvorio svoja vrata za darove koji će završiti u rukama najpotrebitijih.

Utorak 1. listopada bio je dan posvećen djeci, a srijeda 2. listopada osobama s invaliditetom, gdje je misno slavlje predvodio velečasni Leonardo Šardi, povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

U četvrtak su gosti Preloga biti članovi Molitvene zajednice Krvi Kristove iz Ludbrega, a petak je tradicionalno bio rezerviran za Dan zahvale za život, uz misu zahvalnicu i tradicionalno druženje osamdesetogodišnjaka iz Župe sv. Jakoba ap.st. Svetu misu je predvodio mons. Antun Perčić, generalni vikar Varaždinske biskupije, dok su svima čestitali i saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te ravnatelja Caritasa Varaždinske biskupije Ante Šola.

Nakon mise, slavljenici su se okupili u Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca, gdje je organizirano prigodno druženje uz zdravicu i tradicionalnu slavljeničku tortu. Slavlje su uveličali članovi Pjevačkog zbora i Tamburaškog sastava Udruge umirovljenika Prelog, kao i članovi Puhačkog orkestra Grada Preloga.

Danima kruha i zahvale, u organizaciji Turističke zajednice Grada Preloga, svojim izložbenim prostorom na Trgu sv. Jakoba pridružile su se i članice Caritasa župe Prelog.

Posljednji dan Tjedna Caritasa biti je posebno svečan, a svetu misu poldanjicu na Kruničarsko proščenje, koja je ujedno bila i zahvalnica za plodove zemlje i dvadeset i deveti Tjedan Caritasa, predvodio je doc.dr.sc. Odilon-Gbènoukpo Singbo, a uz domaće svećenike, župnika Antuna Hoblaja i župnog vikara Dominika Cestara, sudjelovali su i svećenici Preločkog dekanata.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije