ove subote

PRELOG Degustirajte domaće delicije na Danima kruha i zahvale i krenite na vožnju s Udrugom Laganini

Ove subote vas u Prelogu očekuju Dani kruha i zahvale, popularna Biciklijada Udruge Laganini, a u tijeku je i Tjedan Caritasa

Posljednji dan Tjedna Caritasa biti će posebno svečan, a svetu misu poldanjicu na Kruničarsko proščenje, koja će ujedno biti i zahvalnica za plodove zemlje i dvadeset i deveti Tjedan Caritasa, predvodit će doc.dr.sc. Odilon-Gbènoukpo Singbo, a uz domaće svećenike, župnika Antuna Hoblaja i župnog vikara Dominika Cestara, sudjelovat će i svećenici Preločkog dekanata.

Početak mjeseca listopada donosi u centar Preloga manifestaciju „Dani kruha i zahvale“. I ove se godine, ova manifestacija održava uz Tjedan župnog Caritasa te će se svojim izložbenim prostorom na Trgu sv. Jakoba pridružiti i članice Caritasa župe Prelog.

Cilj ove manifestacije je pokazati bogatstvo tradicije i baštine našeg kraja sa izložbom plodova zemlje te degustacijom kruha i kolača, uz sudjelovanje škola, udruga te poljoprivrednih proizvođača našega kraja. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se Tamburaški sastav Vragolani. Dani kruha i zahvale, održat će se na Trgu Slobode, ispred Doma kulture u Prelogu, u subotu 5. listopada od 8 sati ujutro.

Jesenska biciklijada

Drugu godinu zaredom vesela i vrijedna ekipa iz Udruge Laganini Prelog, poziva na Jesensku biciklijadu, pod nazivom „Putevima Grada Preloga“. Biciklijada će se održati u subotu, 5. listopada, a ruta dužine trideset i pet kilometara proći će kroz Prelog, Čehovec, Donji Kraljevec, Cirkovljan, Draškovec, Hemuševec, Čukovec, Oporovec i Otok. Članovi Udruge Laganini pozivaju sve koji žele sudjelovati da se prijave do 3. listopada, SMS porukom na broj 098/176-3942 ili mailom na laganini.prelog@gmail.com.

Za sve sudionike osigurana je okrjepa. Start Jesenske biciklijade je u subotu 5. listopada u 9 sati, a prijave sudionika zaprimat će se od 8 do 8,45 sati. Sve će se to događati u samom centru Preloga, preko puta Crkve sv. Jakoba.

Svi sudionici Jesenske biciklijade sudjeluju na vlastitu odgovornost, a dobna granica za sudjelovanje je trinaest godina. Udruga Laganini posebno zahvaljuje svojim pokroviteljima te Turističkoj zajednici Grada Preloga, čijoj se manifestaciji Dani kruha i zahvale, članovi Udruge Laganini rado priključuju svake godine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije