grad prelog

PRELOG Gradonačelniku Kolareku uručen Ugovor za izradu prostornog plana nove generacije

Ugovor za izradu prostornog plana nove generacije vrijedan 30.000 eura

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić, u društvu državne tajnice Dunje Magaš, direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luke Balena i svojih suradnika boravio je, u srijedu 28. kolovoza, u radnoj posjeti Međimurskoj županiji.

Predstavnicima jedinica lokalne samouprave i institucija s područja Međimurske županije dodijelio ugovore i odluke o dodjeli bespovratnih sredstva za izradu prostornih planova nove generacije kao i ugovore za energetsku obnovu zgrada javnog sektora ukupne vrijednosti 4,6 milijuna eura.

„Drago mi je što smo danas u Međimurskoj županiji, gdje uručujemo 42 ugovora za transformaciju prostornih planova u digitalne sustave i osam ugovora za energetsku obnovu javnih zgrada. Ovi projekti su od velikog značaja ne samo za županiju, već i za cijelu Hrvatsku, jer se njima potiče digitalizacija i dekarbonizacija – ključni prioriteti naše Vlade i Europske komisije,“ rekao je ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, te pohvalio Međimursku županiju na izuzetnom angažmanu u ovim projektima i kazao kako će se zbog velikog interesa, osigurati i dodatna sredstva kako bi se podržali svi zahtjevi, uključujući i one iz Međimurske županije.

Ugovor za izradu prostornog plana nove generacije, koji se odnosi na Grad Prelog, vrijedan 30.000,00 eura, primio je i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. Prostorni planovi nove generacije uvode se s ciljem poboljšanja transparentnosti sustava prostornog planiranja i pristupačnosti prostornih planova široj javnosti i potencijalnim investitorima kao podloge za plansko, odgovorno i racionalno upravljanje prostorom. Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine je raspisalo javni poziv za 100% financiranje njihove izrade za što su osigurana sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije