sveti jakob

JAKOPLJE U PRELOGU Misna slavlja i koncert sestara Husar na Trgu slobode

25. srpnja, Prelog obilježava svoj dan, blagdan sv. Jakoba, zaštitnika 'župe priločke'

Od 1650. godine župna crkva u Prelogu spominje se pod titularom sv. Jakoba starijeg apostola te je apostol Jakob stariji zaštitnik Preloga. Blagdan sv. Jakoba obilježava se 25. srpnja, a i ove će se godine u Prelogu obilježiti nizom duhovnih i svjetovnih događanja.

Centralno misno slavlje, na sam blagdan sv. Jakoba, u četvrtak, 25. srpnja, s početkom u 10,30 sati predslavit će mons. Antun Sente, rektor svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Svete mise služit će se na blagdan sv. Jakoba i u 7 sati te misa zahvalnica u 18 sati.

Uz blagdan sv. Jakoba, zaštitnika “župe priločke”, Grad Prelog i Turistička zajednica Grada Preloga pak pozivaju na koncert sestara Husar. Sestre Husar, Ivana i Marija, slavu su stekle još u grupi Divas, a danas su prepoznatljive po duhovnoj glazbi kojom nastupaju na najvećim hrvatskim pozornicama.

Uz presjek njihovih glazbenih karijera, na repertoaru će se naći i neke od najljepših pjesama duhovne glazbe, čime će se posebno proslaviti blagdan sv. Jakoba. Koncert sestara Husar, održat će se u četvrtak, 25. srpnja, s početkom u 21 sat, na Trgu Slobode, ispred Doma kulture u Prelogu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije