SPORTSKI PARK MLADOST

FOTO Održana redovita Skupština Nogometnog kluba Mladost Komet Prelog

Redovitu je godišnju Skupštinu, u srijedu 26. lipnja održao Nogometni klub Mladost Komet iz Preloga

Skupština je održana u Sportskom parku Mladost u Prelogu, koji odnedavno krasi novoizgrađeni teren s umjetnom travom, a u svom izlaganju predsjednik Željko Sokač posebno se dotaknuo radova na izgradnji infrastrukture u Parku Mladosti:

„U posljednjih godinu dana ponovno je, u suradnji s Gradom Prelogom, puno uloženo u Sportski park Mladost. Ono najvažnije. Završen je teren s umjetnom travom, u suradnji s Gradom Prelogom i Hrvatskim nogometnim savezom.

Grad Prelog, zajedno sa Mladosti, prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg provodi Ministarstvo turizma i sporta. Prema objavljenim rezultatima Natječaja, Gradu Prelogu, je za navedeni projekt odobreno 624.000,00 kuna. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu.

Ukupna vrijednost pripremnih radova je bila oko milijun i pol kuna, izvođač je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište s umjetnom travom, postavljalo se u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, a izvođač radova bila je tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba. Ova investicija novi je vjetar u leđa svim klubovima s područja Grada Preloga, a pogotovo našem klubu, čija Nogometna škola danas broji preko 150 aktivnih igračica i igrača. Također, uređeno je potkrovlje iznad starih svlačionica. Tamo sada imamo jedan reprezentativan prostor za sastanke, primanje gostiju i ono što je najvažnije, prostor gdje će se smjestiti i povijest našega kluba. Ono što nam ostaje je konačno uređenje starog kafića, izgradnja nadstrešnice“.

Pohvaljeni su rezultati seniorske ekipe u proljetnom dijelu prvenstva, uspjesi veterana i mlađih dobnih kategorija. Upravo i kod mlađih dobnih kategorija dolazi do promjena u radu kluba te se u rad kluba ovom Skupštinom uključila skupina novih, mlađih ljudi koji će sigurno dati i novi zamah radu nogometne škole organizirane u sklopu Nogometnog kluba Mladost Komet:

„Ovdje, a to je i razlog ove Skupštine, pred nama je jedan zaokret u radu ovog kluba. Taj se zaokret odnosi na Nogometnu školu. Ona će i dalje ostati dio Nogometnog kluba Mladost, ali će imati svoju upravu, odnosno ljude koji će se brinuti za taj dio kluba. Mi ćemo danas stoga promijeniti Izvršni odbor kluba.

U njemu ostaje sedam dosadašnjih članova, dok će se Izvršni odbor popuniti s novih sedam članova koji će se odnositi na Nogometnu školu. Škola ostaje dio kluba, ali mislim da ćemo s ovakvim načinom rada moći dati novi zamah kompletnom klubu. Ono što je osnovno, mi moramo stvoriti još bolje uvjete za rad s djecom“. Predsjednik Sokač nabrojio je i niz zahvala, a posebno istaknuo: „Zahvaljujem onima koji su mi pomogli na bilo koji način, u održavanju, organizaciji, financiranju.

Prije svega gradonačelniku Kolareku i Gradu Prelogu, Zajednici sportskih udruga Grada Preloga, Međimurskom i Hrvatskom nogometnom savezu, kao i županijskoj zajednici sportova. Zahvaljujem svim trenerima, igračima, malim i velikima, posebno roditeljima. Zahvaljujem tvrtki Komet, svim sponzorima koji su nam na bilo koji način pomogli“. Skupštinu je pozdravio gradonačelnik Ljubomir Kolarek, kao i Darko Jambrović, predstavnik Međimurskog nogometnog saveza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije