ZANIMLJIVO

PRELOG Oživljavanje kulturnog naslijeđa: Izložba ‘Priče s klupice’ stiže na prelošku Marinu

Izložba „Priče s klupice“ ističe važnost očuvanja kulturnog identiteta i nasljeđa Preloga kroz priče i sjećanja njegovih starijih stanovnika

Kroz razgovore s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Mesmar te članovima Udruge umirovljenika Prelog, izložba oživljava tradiciju, običaje i svakodnevicu donjeg Međimurja.

Nekoć su se ove priče pričale na klupici ispred kuća, okupljajući cijelo susjedstvo i prenosile znanje s generacije na generaciju, što je i inspiracija za naziv izložbe.

Kazivači: Članovi Udruge umirovljenika Prelog i korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Mesmar, Prelog; Agata Čemerika, Ana Bengez, Ana Pavčec, Anđela Koledić, Antonija Krleža, Đurđa Vargek, Đuro Kalšan, Franjo Novak, Greta Stančin, Jelena Novak, Katarina Balent, Katarina Novak, Magdalena Hegeduš, Marija Habula, Marija Pavlic, Nada Blažeković, Paula Rusak, Rudolf Stančin. Autorice izložbe: Iva Kožnjak i Tajana Štefok.

Otvorenje izložbe će se održati na Marini u Prelogu u subotu, 29. lipnja 2024. godine u 10 sati. Izložba će se moći razgledati tijekom ljeta na samom početku šetnice.

Uronite u bogatu baštinu našeg kraja i otkrijte priče koje oblikuju našu zajednicu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije