AKTUALNO

GRADSKO VIJEĆE PRELOGA Kako su poslovali Grad i Marina d.o.o.?

Gradsko vijeće Preloga na jučerašnjoj je sjednici uz ostalo usvojilo prve izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna

Temeljni financijski dokument Grada povećan je za 270.000 eura te sada iznosi 9,271.578.

Vijeće je uz ostalo usvojilo izvješće o poslovanju tvrtki čiji je osnivač Grad.

Izdvajamo ono o poslovanju Marine d.o.o. U 2023. godini ostvarila je ukupan prihod u iznosu od 218.845 eura što je za 22 posto više nego godinu ranije.

Rashodi su iznosili 217.472 eura. Kako uz ostalo kaže direktor Neven Hercigonja, tijekom prošle godine prostor sportsko rekreacijske zone Prelog dodatno se profilirao kao nezaobilazna točka za putnike namjernike i posjetitelje iz cijele kontinentalne Hrvatske te pograničnih područja susjednih zemalja.

Proteklo je razdoblje obilježio i završetak europskog projekta kojim je uređen zapadni dio zone, a dok se tome pridodaju i nove manifestacije, sadržaji, odnosno daljnje podizanje kvalitete ponude, marina je, ističe Hercigonja, postala jedna od perjanica turizma sjeverozapadne Hrvatske. Uobičajeno, najveći dio prihoda tvrtke, 147.478, odnosno gotovo 70 posto, činili su prihodi od ugostiteljske djelatnosti.

Ostalo se odnosi na prihode od najma zemljišta u prostoru za odmor i rekreaciju, apartmana, najma prostora za pružatelje usluga u podzakupu kao i najma vezova u lučici.

Tvrtka zapošljava šestero djelatnika od kojih su dvojica zaposlena na pola radnog vremena. Njihova prosječna mjesečna primanja iznose 1065 eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije