PRELOG

STRUČNI KOLEGIJ Rasprava o izmjenama proračuna i ključnim gradskim projektima

U prostoru Uprave Grada Preloga održana je, u četvrtak 13. lipnja, 17. sjednica Stručnog kolegija gradonačelnika Grada Preloga

Uz gradonačelnika Ljubomira Kolareka, u radu Stručnog kolegija gradonačelnika sudjelovali su zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Ivana Martinec Novak, pročelnica  Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Miljenka Radović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Zvonimir Grabant, zatim Miroslav Hržić, pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada i projekte, Sandra Hlišć, voditeljica Odsjeka za financije i proračun, direktor Gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom d.o.o. Siniša Radiković te ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Prelog Mladen Križaić.

Na dnevnom se redu našlo sedamnaest točaka, a najvažnija točka bio je Prijedlog Odluke o I. izmjenama i dopunama Proračuna Grada Preloga za 2024. godinu te vezano uz njega prijedlozi odluka o izmjenama i dopunama programa održavanja i građenja komunalne infrastrukture te programa javnih potreba u sportu i kulturi Grada Preloga za 2024. godinu.

Što se Proračuna Grada Preloga tiče, došlo je do malih promjena te se predloženim Izmjenama i dopunama za 2024. godinu planira povećanje ukupno planiranih prihoda i primitaka za 270.000,00 € te povećanje ukupno planiranih rashoda i izdataka za 270.000,00 €.

U izmjene i dopune Proračuna za 2024. godinu unosi se preneseni višak iz prethodne godine u iznosu od 198.421,31 € (koji se sastoji od prenesenog rezultata poslovanja za 2023. godinu proračunskih korisnika i Grada Preloga). U osnovnom planu Proračuna za 2024. godinu planiran je procijenjeni manjak od 500.000,00 € te se izmjenama i dopunama proračuna ažurira stvarni rezultat poslovanja prethodne proračunske godine.

Članovi Stručnog kolegija raspravljali su i o prijedlozima odluka o povjeravanju poslova upravljanja i održavanja objekta Dječjeg vrtića Fijolica Prelog Odjel Draškovec ustanovi Dječji vrtić Fijolica, o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi u k.o. Cirkovljan, raspravljalo se o zaključcima o prodaji nekretnine u k.o. Prelog (Ulica V. Nazora 48), o kupnji nekretnine u k.o. Prelog (Glavna ulica 63) te o kupnji nekretnine u k.o. Čehovec (Glavna ulica 104).

Također su se na dnevnom redu našli i prijedlozi odluka o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih aktivnosti u 2024. godini, o izmjeni Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika te prijedlozi Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Doma kulture Grada Preloga, Odluke o davanju prethodne suglasnosti na Statutarnu odluku o izmjenama i dopunama Statuta Knjižnice i čitaonice Grada Preloga i Odluke o davanju prethodne suglasnosti na Statutarnu odluku o izmjenama i dopunama Statuta Muzeja Croata insulanus Grada Preloga.

Članovi Stručnog kolegija raspravljali su i o izvješćima o poslovanju gradskih tvrtki, „Gospodarske zone Prelog“ d.o.o., GKP „Pre-kom“ d.o.o., „Razvojna agencija PCP“ d.o.o. te „Marina Prelog“ d.o.o. u 2023. godini. Sve su odluke upućene na usvajanje Gradskom vijeću Grada Preloga koje će svoju sljedeću sjednicu održati 20. lipnja 2024. godine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije