RAD VETERANA

SVOJI NA SVOME Međimurski ‘Tigrovi’ dobili vlastiti prostor

Članovi 'Tigrova' sretni su što su konačno dobili vlastite opremljene prostore u Cirkovljanu, a koje im je dodijelio Grad Prelog

U petak, 7. lipnja, u 18.45 sati pred zgradom na adresi Trg svetog Lovre 7 u Cirkovljanu okupili su se predstavnici Grada Preloga te članovi Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” – Podružnica Međimurske županije kako bi obilježili otvaranje službenih prostora Udruge.

“Naša Podružnica osnovana je 11. svibnja 2018. godine i danas broji četrdesetak članova. Raspon godina nam je od 50 do 70, a svi smo redom suborci iz Domovinskog rata. Od dana kada smo osnovali našu Podružnicu, pa do danas, nismo imali vlastite prostore za okupljanje i rad, koristili smo adresu Gradske uprave Grada Preloga za poštu, a okupljali smo se gdje smo stigli, gdje je bilo prostora, bilo kod nekog od naših članova ili u kafiću. Sada smo sretni što smo konačno dobili vlastite opremljene prostore u Cirkovljanu”, kaže Franjo Kemec, tajnik Podružnice.

Alojz Fleten, predsjednik Podružnice pozdravio je okupljene: “Hvala vam svima što ste se okupili u ovako velikom broju, no hvala ponajviše Gradu Prelogu i privatnim investitorima što su nam omogućili da nakon šest godina od osnivanja Podružnice konačno dobijemo svoj prostor”.

“Naša je moralna obveza pružiti ‘Tigrovima’ adekvatne prostore, jer bez vas i vaše borbe ne bi bilo ni Lijepe naše. U ovim prostorima okupljat će se za vrijeme proslava državnih praznika, ali i lokalnih blagdana. Ovaj prostor namijenjen je i svakodnevnom druženju i radu članova ne samo ‘Tigrova’, već i HVIDRA-e i ostalih dragovoljaca. Želim vam zdravlje, mir i dobro!”, poželio je na otvaranju prostora Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga.

“Kao Udruga čuvamo spomen i na sve poginule 1. gardijske brigade ‘Tigrovi’. Valja napomenuti kako je iz Međimurske županije svoj život za domovinu dalo osam pripadnika ‘Tigrova’”, rekao je Franjo Kemec.

Nove prostore blagoslovio je župni vikar Dominik Cestar, a za okupljene je priređen slavljenički roštilj i okrjepa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije