Svjetski dan činjenja dobrih djela

VIDEO/FOTO Uz zabavu, pjesmu i veselje u Prelogu činili dobra djela

Ulaz na koncert bio je slobodan, a organizatori su pozvali posjetitelje da donesu hranu, higijenske potrepštine ili poklon bonove

U Prelogu je ovog utorka, 23. travnja 2024. godine, održan nezaboravan glazbeni događaj u Domu kulture Grada Preloga kako bi se obilježio Svjetski dan činjenja dobrih djela.

Iako formalno i službeno Svjetski dan dobrih djela obilježava se 14. travnja, ovaj se dan može obilježiti bilo kada u travnju. To je prilika kada milijuni ljudi diljem svijeta iz različitih organizacija, tvrtki, škola, vrtića, gradova te obitelji zajedno čine dobra djela kako bi pomogli drugima i doprinijeli stvaranju boljeg i zdravijeg svijeta.

Ovom prilikom Leo Petrov, organizator događanja Dan dobrih djela nije krio svoje zadovoljstvo koncertom te je rekao sljedeće:

– Kada smo pokretali ovu inicijativu u Hrvatskoj nadali smo se kako će se barem jedan grad uključiti. No vi ste tu našu ideju upravo ovim koncertom ovjekovječili. Ali i sve ove aktivnosti koje sam gledao tokom čitavog koncerta, mogu samo reći kapa dole, svaka čast.

Svima vam od srca zahvaljujem, a posebno gospođi Ljubici Mišić kojoj ćemo uručiti joj jedno skromno priznanje. Ideja je bila uključiti jedan grad, a kada nas je gospođa Mišić kontaktirala i rekla da ima želju da se uključi, bilo mi je drago, no nisam očekivao da će to biti organizirano na ovakav način, svaka čast. – rekao je.

Prilikom primitka priznanja Ljubica Mišić je zahvalila svim dobrim ljudima koji su došli i učinili dobro djelo.

-Koliko god da učinili, malo ili puno važno da je od srca i da smo učinili nešto dobro za druge. – dodala je.

Glazbeni spektakl u Prelogu okupio je sjajne glazbenike i goste iz Mađarske te donio radost i dobro raspoloženje svima prisutnima. Nastupili su Marija Vidović, Mate Grgat, Patrik Zamuda, Krunoslav Lajtman, Trio Green Room te Tamburaški orkestar Osnovne škole Serdahel i Tamburaški orkestar Osnovne škole Murakeresztúr iz Mađarske.

Ulaz na koncert bio je slobodan, a organizatori su pozvali posjetitelje da donesu hranu, higijenske potrepštine ili poklon bonove za iste te ih predaju na ulazu u Dom kulture. Sve prikupljeno darovat će se Caritasu Varaždinske biskupije kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ovaj događaj nije samo bio glazbeni spektakl već i prilika za činjenje dobrog djela, pokazujući da zajedno možemo stvoriti pozitivnu promjenu u svijetu oko nas. Svaki doprinos, bez obzira na njegovu veličinu, ima veliku vrijednost i može učiniti razliku u nečijem životu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije