noć knjige u prelogu

KNJIŽNICA I ČITAONICA Noć knjige po trinaesti put u Prelogu

Ovogodišnja je tema Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena, a zaštitni znak dinosaur Gjuro Nachitanovicz

Noć knjige održat će se 23. travnja diljem Hrvatske u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige. Ovogodišnja je tema Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena, a zaštitni znak dinosaur Gjuro Nachitanovicz.

U trinaestom izdanju manifestacije, sudjelovat će Knjižnica i čitaonica Grada Preloga sa zanimljivim programom za sve uzraste u tjednu prije i nakon spomenutog datuma.

Tako u četvrtak 18.travnja. gostuje Josipa Pavičić koja će s početkom u 18:00 sati predstaviti svoju najnoviju knjigu: „Ja, pa ja i opet ja!“ a koja tematizira osobine narcisoidne ličnosti. Na sam Dan hrvatske knjige, KIČ Prelog organizira svoj tradicionalni TRIVIA KVIZ koji će se ovoga puta održati uz epitet MEĐUGENERACIJSKI jer će na njemu sudjelovati učenici OŠ i SŠ Prelog te ekipe iz različitih udruga umirovljenika donjeg dijela Međimurja.

Kraj obilježavanja ove manifestacije održat će se u srijedu 24.travnja. s kreativnom radionicom pisanja poezije za mlade koju će voditi lokalni autor i glazbenik Emanuel Srpak.

Knjižnica ističe međugeneracijsku solidarnost i empatiju kao važne komponente koje u kontekstu teme manifestacije – kataklizma, mogu osigurati opstanak kulture i društva općenito.
Ulaz na sva događanja je slobodan.

Raspored događanja:

Četvrtak 18.04.2024. u 18:00 Josipa Pavičić: Ja, pa ja i opet ja! – predstavljanje knjige (Knjižnica)
Utorak 23.04.2024. u 10:00 Međugeneracijski Trivia Kviz (Multimedija)
Srijeda 24.04.2024. 17:30 Emanuel Srpak: Buđenje kreativnosti – radionica pisanja poezije (Multimedija)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije