popularni list

NOVI PIKAČ Ivica Beti: ‘Pikač izlazi na izbore sa strankom ČS – Čista savjest, a program se sastoji od dvije riječi’

-I ove, super izborne godine, na kioske, u dućane, kafiće i restorane, u sve domove uvijek za šalu spremnih žitelja svih mjesta Grada Preloga stiže Pikač, najstariji živući satiričko - humoristički list u Hrvatskoj - najavljen je novi broj popularnog lista

Promocija novog broja Pikača bila je danas na preloškoj tržnici, a mi smo tom prilikom razgovarali s Ivicom Betijem, vrsnim novinarom, dugogodišnjim urednikom lista, a ujedno i dobitnikom Grba Grada Preloga.

Pikač u Prelogu izlazi od 1939. godine i najstariji je živući takav list u državi i šire. No, nije tiskan redovito, između brojeva bile su duge pauze.

-Nekada je Pikač bio zabranjivan, no održavala se jedna ‘jezgra’ ljudi koji su to održavali. Početkom 90.-tih je bila pauza da bi potom opet dva, tri broja izašla. Evo zadnjih 21 godinu izlazi redovito. – govori nam Beti.

Izvanredne okolnosti i izbori

O novom broju rekao je sljedeće: -Novi broj Pikača je izašao u izvanrednim okolnostima s obzirom da dolaze izbori pa smo pokušali maknuti politiku, tako da ovaj broj nema erotike ni politike. No, ima razne teme koje muče običnog čovjeka. Poput, što raditi kada nema interneta pa ne mogu na društvene mreže. Nastojimo pridobiti mlađe birače, pa imamo puno tema koje se tiču interneta i društvenih mreža.

Velika novost Pikača je ta da ove godine izlazi na izbore. -Imamo i svoju stranku, zove se ČS – Čista savjest., pojasnio nam je Beti.

– Program se sastoji tek od 2 riječi, a to je 10 posto. Sve ono što daju drugi, mi dajemo 10 posto više. Primjerice, ako daju porast mirovina od 100 eura, mi dajemo 10 posto više i tako dalje. Imamo suradnju s Letom 3, te izlazimo i na Parlamentarne izbore. Oni će nam napraviti kampanju po uzoru na ŠČ.- dodaje.

Kao stranka skupljaju i ponude za koaliciju, kaže kako su izborne liste poslali preporučeno poštom. Što se predsjednika stranke tiče rekao je sljedeće: – kandidat za predsjednika još ni ne zna da je kandidat.

Stvaranje novog broja

-Svake godine imamo probleme s pronalaženjem suradnika s obzirom da svi pišemo tekstove besplatno, zahvaljujući Hrvatskom društvu karikaturista imamo karikature iz cijelog svijeta, čak i iz Kolumbije, Slovačke, Austrije, Mađarske pa smo uspjeli popuniti svih 26 stranica.- zaključio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije