MARINA U PRELOGU

JOŠ O UREĐENJU PRELOŠKE MARINE Što će biti s Austrijancima?

Austrijanci trenutno Gradu Prelogu plaćaju simboličnu naknadu koja se koristi za održavanje prostora, a slično će biti i prvih pet godina nakon što se Marina uredi

S obzirom na to da je tvrtka koja se jedina javila na natječaj za uređenje prostora preloške marine ponudila gotovo tri puta veći iznos od 3,500.000 kuna s koliko Grad raspolaže temeljem europskog projekta Aqua Adventures, javni je natječaj poništen i bit će raspisan novi, a projekt realiziran po fazama, najavljuje gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek

U prvoj će fazi, koja bi trebala početi u proljeće, na spomenutom prostoru biti izgrađeno 60 nadstrešnica, 14 pečenjara, četiri odbojkaška igrališta i vidikovac. Istovremeno, Grad iščekuje donošenje izmjena Prostornog plana Međimurske županije kojima bi na prostoru marine bio predviđen kamp s 33 mjesta. 

– Osobe koje tamo imaju različite kućice, a to uključuje i državljane Austrije, morat će prilagoditi njihove gabarite ili objekte ukloniti. Svatko će imati pravo na jednaku površinu parcele, ističe Kolarek. 

Austrijanci trenutno, nastavlja, Gradu plaćaju simboličnu naknadu koja se koristi za održavanje prostora, a slično će biti i prvih pet godina nakon što se Marina uredi. Tako je naime zacrtano u projektu Aqua Adventures. Grad tijekom spomenutog razdoblja neće smjeti naplaćivati nijednu vrstu taksi, otkrio nam je Kolarek. 

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3472

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije