SJAJNE VIJESTI Prelog stekao naziv Europski Grad sporta 2019.!

Slijedom kandidature te posjeta Komisije Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova (ACES Europe) u Prelog je stigla sjajna vijest.

Naime, Prelog je zadovoljio sve uvjete te stekao naziv Europski Grad sporta 2019. Dodjela nagrade biti će 22. studenog u Bruxellesu, u prostorima Europskog parlamenta. Ovu titulu ponijeli su u prošlim godinama od hrvatskih gradova Lepoglava, Buzet, Belišće i Umag.

– Grad Prelog ponosan je na ovu nagradu. Sportsku obitelj u Prelogu čini šestotinjak sportaša okupljenih u preko trideset sportskih udruga. Brojna su događanja na području Preloga, a u bogatoj lepezi događanja stalno se pojavljuju nove i atraktivne manifestacije – javljaju iz Grada.

U popratnom pismu pristiglom u Grad Prelog, potpisanom od strane predsjednika udruženja ACES Gian Francesca Lupatellia, navodi se kako je Prelog zadovoljio sve glavne smjernice obitelji ACES: uživanje u vježbanju, spremnost za odricanje kako bi postigli ciljeve, osjećaj zajedništva, učenje fair – playa, poboljšanje zdravlja građana Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije