ADVENT U PRELOGU Bogat program uz Anu Rucner, Žigu i Filipa Hozjaka

U utorak 21. studenog je u prostoru Gradske vijećnice Grada Preloga održana konferencija za javna glasila koju je po prvi puta vodio, od načelnika Grada Ljubomira Kolareka predstavljen, Željko Sokač. Njemu će osim ostalih poslova u Upravnom odjelu Grada u domeni biti posao suradnje s medijima, a u cilju da se na još veću razinu digne komunikacija između Grada i javnosti.

Na konferenciji su opširno predstavljena događanja u Gradu Prelogu u mjesecu prosincu, pod nazivom ‘Advent u Prelogu 2017.’, a dodatno je najavljen Gospodarski forum Grada Preloga 2017. godine. O tome su govorili Ivan Gradečak iz Turističke zajednice Grada Preloga, a o detaljima i Željko Sokač. Gradečak je istaknuo kako će ovogodišnji Advent biti po mjeri sviju, od onih najmlađih do sugrađana starije životne dobi.

Sokač je kazao kako će adventska događanja u Gradu početi već 1. prosinca, a bit će gotovo svakodnevna, Izložbom 90 godina KU ‘Seljačka sloga’ Prelog u Muzeju Crota insulas koja svoja vrata otvara u 18 sati, a povodom 90-te obljetnice osnutka i aktivnoga rada ambasadora kulturnog amaterizma u Prelogu koji će dan poslije u Domu kulture u 19,30 sati svečanom priredbom generacijski predstaviti svoje djelovanje.

Istaknuo je 6. prosinca kada se cjelodnevnim programima obilježava Dan Grada Preloga koje će završiti u 18 sati Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Preloga u Domu kulture. Izdvojen je 8. prosinca kada će biti održan koncert pod nazivom ‘Najljepša obiteljska priča’ gdje će nastupiti Ana Rucner s obitelji i Mirko ŠvendaŽiga u Domu kulture u 19 sati.

Nadalje, za 17. prosinca je istaknut Božićni koncert- Hrvatskog komornog orkestra i Filipa Hozjaka, a ništa manje nije važan ni 28. prosinac kada je na rasporedu show glazbe, plesa i teatrea ‘Chicago from city of rock and baroqe’ . Bit će to u Domu kulture u 19 sati. Uz to idu i ostala uobičajna događanj kao što su Božićni sajam 8. i 9. prosinca, 24. prosinca Polnočka, 25. prosinca Misa poldanica i 31. prosinca Doček Nove godine na Trgu Slobode 1.

Na konferenciji je gradonačelnik Kolarek rekao kako će njihov Muzej biti bogat za dvije donacije. Zbirke karikatura Ivana Haramije Hansa, ostavštine iza pokojnog karikaturiste koju supruga Vera daruje Gradu i za skulpture i slike koje će Muzeju darovati dr. Danijel Režek, čovjek koji je već njima podario Čakovec, a sada mu je želja da se njima obogati i Prelog.

Konferenciji nazočan dr. Režek je rekao kako mu je čast da grad gospodarstvenika, kulturnjaka i sportaša postane još bogatiji. Rekao je kako se zbirka dogo stvarala i rezultat je njegovog bogatog rada i putovanja diljem svijeta. S tim u svezi će uz Dane Grada biti potpisani donatorski ugovori.

Vezano uz donacije, Kolarek je izrazio zahvalnost donatorima dodavši kako im je to dodatni vjetar u leđa da Prelog osim grada gospodarstvenika postane i grad kulture te je u svezi toga najavio proširenje Muzeja Croata insulas. Još se jedanput osvrnuo na uspjeh Knjižnice i čitaonice Grada koji ga je, kako je s radošću istaknuo, učinio najponosnijim gradonačelnikom Hrvatske. Prisutnost medija je iskoristio kako bi djelatnicama Maji i Dominiki simbolično predao u znak potpore i zahvalnosti bukete cvijeća, a volonteru Hrvoju Sokaču veliku čokoladu.

– Već tradicionalno Grad Prelog okuplja krajem svake godine svoje gospodarstvenike na Gospodarskom forumu. Ovogodišnji Gospodarski forum Grada Preloga održat će se u petak, 24. studenog. Gospodarski forum održat će se u prostorima Sportsko rekreacijskog centra DG Sport te Hotela Panorama. Sastojat će se od dva dijela: izložbenog i edukativnog dijela, a završit će tradicionalnim skupom, susretom i druženjem gospodarstvenika – istaknuo je Kolarek.

Dodao je kako će u programu završnog skupa, u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Čakovec dodijelit će se zlatne plakete za malo, srednje i veliko trgovačko društvo Županijske komore Čakovec.

– U izlagačkom dijelu ove će se godine predstaviti izlagači s područja Grada Preloga, Međimurske županije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Kine, a što će ove godine biti rekordan broj – podvukao je gradonačelnik.

Na završnu svečanost će doći ministrica gospodarstva u Vladi RH Martina Dalić, čelnici HGK i OGK te veleposlanik Južne Koreje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije