Povodom obilježavanja Svjetskog dana kuhara u Srednjoj školi Prelog održao se niz tematskih radionica u okviru školskog projekta ‘Korak po korak do zdravlja’. Svake godine, 20. listopada, članovi Svjetskog udruženja kuharskih saveza (WACS) slave Međunarodni dan kuhara.
Na ovaj dan, kuhari širom svijeta slave i promiču ovu struku i uzmu malo više vremena kako bi se pomoglo mlađim kolegama i educirali mlađe naraštaje o važnosti i značaju zdrave prehrane. Ove godine taj je dan obilježen u preko 100 zemalja svijeta, a Hrvatska nije iznimka.
Predavanje “Važnost tjelesne aktivnosti kod teenagera” održao je doc.med.spec. Ahmed Masri, fizijatar, a mag. Sandra Zugan, nutricionist, iz Poliklinike Avanti iz Velike Gorice, održala je predavanje “Važnost zdrave prehrane”, povezano s prevencijom zaštite bolesti srca.
Matko Bukovec i Dario Lide iz Humanitarne udruge “Renato – Kuhari bez granica” predvodili su kuharsku radionicu zdrave prehrane. Najodgovorniji su za provođenje projekta “Korak po korak do zdravlja” u Srednjoj školi Prelog te obilježavanje Međunarodnog dana kuhara bili Anica Naranđa i Krunoslav Tilošanec, a kao koordinatorica, pedagoginja Tanja Lilić.
Radionice i predavanja posjetio je i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, javlja Prelog.hr.