ZARONITE U SVIJET MITOVA dravskog kraja na prvom izdanju festivala LegenDra

Udruga mladih Efekt iz Preloga i Knjižnica i čitaonica Grada Preloga pozivaju sve na 1. festival mitova i legendi dravskog kraja – LegenDru!

LegenDra je prvi i jedini etno – književno – likovno – turistički festival u Međimurju posvećen zaboravljenim predajama i mitovima vezanim za rijeku Dravu što mu daje posebnu važnost i značaj. Revitalizacija narodne predaje, tradicije, naglašavanja skladnog života s prirodom te obogaćivanje kulturnog života cijelog županijskog područja utjecaji su koje će za sobom ostaviti LegenDra.

Događaji i priče su prerasli u legende, a legende u mitove koji su nepravedno zaboravljeni i zapostavljeni potonuli na dno rijeke koja ih je stvorila. Vrijeme je da isplivaju u svoj svojoj ljepoti i strahoti.

Festivalske aktivnosti odvijat će se na velikoj zelenoj tratini kraj gradske uprave na adresi Glavna 37, Prelog. Ulaz je slobodan, zabava za cijelu obitelj zagarantirana, a radionice mogu pohađati i najmanji uz prisustvo roditelja! Slobodno se odvažite i kostimirajte!

Družite se s našim glazbenim, likovnim i književnim vilama, posjetite coprničinu pričaonicu i saznajte sve o legendarnom pesjaneku! Okušajte se u obiteljskom natjecanju i dravskim igračkama, okrijepite se našim vrućim kotlićem kojeg spravlja ekipa iz Nautičkog kluba Labud, razgledajte rukotvorine koje su izradile učeničke zadruge s gradskog područja, a nakon svega uživajte u koncertu grupe Ethno Garden koji će tradicionalnoj glazbi dati moderan štih.

Festival završavamo nastupom vatrenih artista iz Udruge Cezam iz Čakovca. U slučaju kiše, sve aktivnosti selimo u zgradu knjižnice i muzeja a koncert u podrum ispod zgrade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije