PONOS PRELOGA Ivana Najman dobitnica je Rektorove nagrade

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek priredio je danas prijem za Ivanu Najman iz Cirkovljana, dobitnicu Rektorove nagrade na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, za rad pod nazivom ‘Usporedba preciznosti otisaka dobivenih različitim metodama miješanja alginata’.

Ivana, vidno uzbuđena, se je zahvalila na ovom činu gradonačelnika, a kada je riječ o nagradi koju je zaslužila za svoj rad rekla je kako je on nastao u suradnji s njezinom kolegicom Tenom Stričak. Alginate (materijale) su miješale na tri različita načina kao bi usporedile preciznost, površinsku, 3D i 2 D, a što može koristi daljnjim istraživanjima u stomatologiji.

25- godišnja Ivana je prije tri tjedana diplomirala na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, momentalno je na razmjeni, stručnoj praksi, dva mjeseca u Grazu odakle putuje i u Beč skupljajući iskustva.

Čuli smo da namjeravaš ostati u Hrvatskoj, planovi?

– Da. S obzirom da sam stažirala u Kotoribi kod dr. Helge Golubić mislim da ću se tamo i zaposliti, a i ova sadašnja edukacija mi je dobra, a željela bi da u Prelogu i Međimurju potaknemo ljude da brinu u zdravlju svojih zubi – rekla je.

Gradonačelnik Kolarek, izražavajući ponos takvim prijemom, je naglasio:

– S obzirom da je Ivana izrazila želju ostanka u Međimurju čini jednu pozitivnu stvar. Držim kako neće imati nekih problema u daljnjem stručnom usavršavanju, a ova nagrada joj mora biti poticaj za njezin daljnji rad. Drago mi je zbog nje i njezine obitelji, koju vrlo dobro poznajem, vjerujem da će u svim naumima uspjeti – naglasio je Kolarek i ponosno dodao kako je unatrag četiri, pet godina ovo peta nagrada takve vrste koja je došla u Prelog, a s obzirom na broj studenata je to dobar prosjek, a što je dokaz da ovdje rastu vrijedni i marljivi studenti.

U znak priznanja i zahvalnosti gradonačelnik je mladoj stomatologinji uručio Monografiju grada i gradski zlatnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije