LJUBOMIR KOLAREK Želimo ‘pametan grad’ i pedijatra u Prelogu

U Gradskoj vijećnici Grada Preloga održana je kratka svečanost, kojom su dužnost gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika preuzeli izborni pobjednici Ljubomir Kolarek i Zdravko Kvakan.

O rezultatima izbora, održanima 21. svibnja, izvjestila je predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva Grada Preloga Miljenka Radović. Ona je i novoizabranom gradonačelniku i zamjeniku uručila rješenja o stupanju na dužnost. Kolarek i Kvakan su nakon prisege, u kratkim govorima zahvalili svima koji su doprinijeli ovakvim izbornim rezultatima.

O planovima u iduće četiri godine govorio je novi – stari gradonačelnik Ljubomir Kolarek:

‘U nadolazećem mandatu planiramo izgradnju komunalne infrastrukture (kanalizacije) u prigradskim naseljima i dijelovima grada gdje nije izgrađena. Izgradnja zaobilaznice Grada Preloga neophodna je kako bi se smanjile gužve i povećala sigurnost građana na cestama i prometnicama. Planiramo i proširenje Gospodarske zone «Sjever», izgradnju Poduzetničkog centra, razvijati Grad Prelog kao “Pametni grad”.

Također, u planu je proširenje mjera pomoći obiteljima s djecom kroz povećanje mjera financijske pomoći novorođenoj djeci, stvaranje boljih uvjeta kroz dogradnju dječjih vrtića i škola, sufinanciranje produženog boravka djece u školi, poboljšanje sustava stipendiranja i poticanja izvrsnosti.

Pred nama je unapređenje i proširenje zdravstvenih usluga dovođenjem bar još jednog specijaliste (pedijatra), daljnje ulaganje u sportske objekte na području Grada Preloga, rekonstrukcija i dogradnja sportskog objekta u Čehovcu, izgradnja sportske dvorane u Draškovcu, nadstrešnice u Cirkovljanu, izgradnja terena s umjetnom travom u Prelogu.

Ne smijemo zaboraviti ni razvoj naše turističke ponude uz prostor Priločkog jezera i budućih toplica u Draškovcu, razvoj sportsko-rekreacijskog turizma i gastronomske ponude bazirane na zdravoj hrani sa polja naših poljoprivrednika, nastavit ćemo ulagati u naša vatrogasna društva i civilnu zaštitu.”

Kvakan je pozvao sve stranke, gradsku upravu te sve koji sudjeluju u javnom životu Grada Preloga, na zajednički rad u stvaranju što kvalitetnijih uvjeta za život u Gradu Prelogu. Koalicija HDZ – HSS pobjednik je i izbora za Gradsko vijeće Grada Preloga, gdje je ova koalicija osvojila devet od ukupno 15 mandata.

Gradonačelniku Kolareku i njegovom zamjeniku Kvakanu čestitao je i saborski zastupnik Darko Horvat, a riječi blagoslova uputio je župnik, prečasni Antun Hoblaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije