CVJETNA RAPSODIJA Jutarnji pozdrav ljepoti grada Preloga

Ne kažu uzalud da je Prelog Grad cvijeća. U to smo se uvjerili danas ujutro kada je miris svježe pokošene trave između cvjetnih gredica, u samom središtu grada, ‘izmamio’ našu kameru u akciju. Nije izmamio samo nju, našao se je ovdje i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek i Željko Poredoš, gradski pročelnik.

>>> GRAD CVIJEĆA Od 28. do 30. travnja 18. Sajam cvijeća u Prelogu

Priča o cvjetnom gradu počinje od prije 20 godina čiji je ‘vršnjak’ Ivan Gradečak, zamjenik predsjednika TZ Grada Preloga. On kaže kako su tada pred zgradom gradske uprave Turističko vijeće grada i Udruga umirovljenika uredili dvije cvjetne gredice koje su bile preteče širenja cvjetnih priča diljem grada pa ne čudi što je Prelog prije dvije godine nagrađen Zlatnim grbom HTZ kao najuređeniji grad do 10.000 stanovnika.

– To nam je poticaj za daljnje širenje cvjetnih gredica s ciljem da svaki gradski kutak ima svoju cvjetnu oazu kojom se može dičiti, rekao je Gradečak. Dodao je kako danas tu ljepotu održavaju djelatnici GKP Pre-kom i da gotovo sve gredice imaju suvremeni sustav navodnjavanja.

– Cvijeće koje se ne održava je preskupo cvijeće – dodao je. Grad Prelog i Turistička zajednica Grada Preloga i ove godine organizatori su tradicionalnog 18. Sajma cvijeća u Prelogu. Sajam će se održati 28., 29. i 30. travnja 2017. godine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije