NOĆ KNJIGE u Prelogu uz bajke Sandre Vukoje i stand up komičara Vlatka Štampara

S veseljem najavljujemo Noć knjige 2017. u Prelogu. Manifestacija kojom šestu godinu za redom daju poticaj kulturi čitanja, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu.

Ove godine se slavi knjižnica i njezin utjecaj na zajednicu. Žele zajednici vratiti sve ono što je za njih učinila te zahvaliti na potpori, ljubavi i pomoći koju ona pruža. Organiziran je niz događanja za sve zainteresirane građane, ovim vas putem pozivamo da se pridružite u slavlju ove manifestacije. Knjižnica se ovaj put seli van, na terasu te će se glavnina događanja održavati pod vedrim nebom. Ulaz je slobodan.

Program:

1. Bajkaonica

U programu trajanja 30 do 40 minuta pripovjedačica bajki Sandra Vukoja, u svijetu mališana poznatija kao Bajkopričalica Sandra, svojim umijećem kazivanja odvest će djecu u čudesan svijet narodnih bajki i priča, donoseći im kroz slike i simbole svevremensku poruku temeljnih ljudskih vrijednosti i pouku dobrote, istine i ljubavi. Uključujući sudionike potaknut će njihovu maštu i kreativnost. Uz bajkovitu scenografiju i vilinsku kostimografiju, cijeli program začinit će prstovnim igrama i vilinskim plesom.

Sudionici: DJECA UZRASTA: od 4 do 11 godina – prijava za sudjelovanje obavezna – kapacitet 35 slušača

2. Štamprlin – stand up nastup Vlatka Štampara

Vlatko Štampar nastupit će 21. travnja 2017. u 19 sati. Čakovečki komičar karijeru započinje krajem 80-ih, izmamivši vlastitoj majci osmjeh na lice nakon nezamislivih porodiljnih muka. Nakon te prve i najkrvavije gaže u životu, mladi je Vlatko na samom početku zavolio nasmijavati ljude oko stebe. Samo 20-kusur godina kasnije, stand-up podzemljem velegrada Zagreba šire se glasine o dobroćudnom divu duhovitih manira. Za one koji ga nisu “probali”, Vlatko će ostati nikad pronađeno utjelovljenje svih onih suludih misli koje svatko od nas pomišlja u onom dijelu uma koji s razlogom ignoriramo. Za one koji su ga doživjeli, Vlatko je bio i ostaje ventil, pipa, sasvim suludih asocijacija koje u kombinaciji s njegovom nezamjenjivom manirom neizbježno mame smijeh i čine ga jednim od ponajboljih komičara “na ovim prostorima”. Osim u Mađarskoj. Ulaz slobodan.

Sudionici: isključivo odrasla, punoljetna publika

3. XOXO Trivija kviz

24. travnja u 20 sati, 27. put po redu će se tradicionalno okupiti amaterski kviz, Trivija kviz. U veseloj i opuštenoj atmosferi, posjetitelji su raspoređeni u timove po najviše od 5 igrača. Timovi se biraju nasumičnim izvlačenjem imena prijavljenih igrača. Natjecatelji odgovaraju na 50 pitanja raspoređenih u 10 zabavnih kategorija poput: glazbe, književnosti, filma, umjetnosti i sl. Prijava obavezna.

Sudionici: odrasli, punoljetni posjetitelji

4. DOTUD – Trivija kviz

Trivija kviza za osobe treće životne dobi i osobe s tjelesnim invaliditetom održat će se 24. travnja u 10 sati. U veseloj i opuštenoj atmosferi, posjetitelji su raspoređeni u timove po najviše od 5 igrača. Timovi se biraju nasumičnim izvlačenjem imena prijavljenih igrača. Natjecatelji odgovaraju na 30 pitanja raspoređenih u 10 zabavnih kategorija poput: glazbe, književnosti, filma, umjetnosti i sl. Prijava obavezna.

Sudionici: odrasli, punoljetni posjetitelji

5. Tulum s(l)ova

Tradicionalni, 5. po redu Tulum s(l)ova za učenike OŠ i SŠ Prelog organizira se u prostorima knjižnice gdje će svi prisutni imati prilike sudjelovati u zanimljivim igrama upoznavanja, pročitati svoj omiljeni tekst i pogledati napeti film. Cilj projekta je promocija čitanja iz užitka te druženje i razmjena ideja. On će se održati 25. travnja u 18 sati.
Sudionici: učenici OŠ Prelog i SŠ Prelog

6. LARP – Casino Fortuna by Terrible Creations

26. travnja u 18 sati dođite u svijet američke mafije dvadesetih godina prošlog stoljeća netom po završetku krvavih obračuna mafijaškog klana Bonifacio sa suparničkom obitelji Morello. Postanite njihov sudionik tijekom ere uspona organiziranog kriminala, prohibicije te neobuzdanih zabava uz swing i jazz. Vaša sudbina, kao i sudbina vaše famiglije ovisi o vašoj snalažljivosti, odlukama i potezima, o tome hoćete li uspjeti prikupiti ključne informacije i utjecati na suparničke planove ne biste li spriječili nadolazeću katastrofu.
Prijava obavezna, broj mjesta ograničen, mogućnost dolaska kao statist – informacije na upit

7. Posjete predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca – termini i aktivnosti prema dogovoru

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije