FOTO Tradicionalni koncert ‘Prelog svojim ženama’

Sada već tradicionalnim koncertom ‘Prelog svojim ženama’, Dan žena čestitale su članice Pjevačkog zbora Grada Preloga. Pjevački zbor grada Preloga osnovan je 2013. godine s ciljem očuvanja glazbene aštine Preloga, Međimurja i promoviranja glazbenog izričaja.

Zbor danas ima 26 članica, dirigentica zbora je profesorica Ljubica Crnčec. Po stažu je jedna od najmlađih udruga u Prelogu, no i kroz to kratko vrijeme djelovanja brojnim zapaženim nastupima u Hrvatskoj i inozemstvu dokazuje svoju kvalitetu.

Kao svoje najveće uspjehe zbor ističe srebrnu plaketu na Međunarodnom natjecanju zborova “Zlatna lipa Tuhlja”, nastup na Međimurskom prošćenju u Zagrebu te svakako nastup na Božićnom koncertu u Beču u prosincu 2016., na poziv organizatora i sopranistice Marije Vidović, rodom iz Donje Dubrave.

Tijekom koncerta “Prelog svojim ženama” članice Pjevačkog zbora Grada Preloga, uz svoje goste, glazbom su prošetale Međimurjem i Lijepom našom. Kao njihovi gosti predstavili su se Pjevački zbor Udruge umirovljenika Grada Preloga, Ženska vokalna skupina Kresnice iz Donjeg Martijanca, Tamburaški sastav Kraljevi te Zvonimir Dravec.

Priločka amaterska scene pobrinula se za puno smijeha, kratkom skeč – predstavom “Mali znak pažnje”, Božidara Glavine. Prekrasnim stihovima svim ženama čestitku je na kraju uputila i predsjednica Pjevačkog zbora Grada Preloga Lidija Vidović Zvonar.

Koncert, u kojem je uživao i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, zaista je bio najljepši poklon za Dan žena svim majkama, suprugama, bakama, sestrama, kćerima, unukama, tetama, prijateljicama i susjedama, koje su doista najljepši i najvredniji ukras Grada Preloga, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije