GRAD PRELOG Prema EU predana dva turistička projekta

U 2016. godini predana su dva projektna prijedloga na drugi poziv za podnošenje projektnih prijedloga u sklopu suradnje Interreg V- a Slovenija- Hrvatska 2014.-2020. godine. O tome je na nedavnoj konferenciji u Gradu Prelogu za medije govorio Igor Slaviček, viši referent za projekte.

Prvi projekt nosi ime For LIFE (kao vodeći partner) se odnosi na održivo upravljanje prirodnim resursima-zaštitu okoliša i očuvanje biološke raznolikosti zaštićenih područja na području Sportsko rekreacijske zone Prelog. Ovdje je Gradu projektni partner Općina Šalovci i Institut za očuvanje prirodne baštine LUTRA iz Slovenije te Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurska priroda.

Ukupna vrijednost projekta je 842.806, 26 eura od čega na Grad Prelog otpada 264.150 eura.

Projekt Zelene Oaze (kao projektni partner) je drugi projekt i više je infrastrukturni. On se odnosi na aktivnu zaštitu baštine putem održivog turizma čiji je cilj podići prepoznatljivost i atraktivnost područja Sportsko rekreacijske zone Prelog.

U sklopu projekta će se urediti područje uz poučnu stazu na prostoru Sportsko rekreacijske zone Prelog kroz izgradnju montažnih drvenih nadstrešnica i sanitarnih čvorova. Vodeći partner je Dkupina iz Ljutomera. Partneri sa slovenske strane su općine Križevci i Vržej, dok su hrvatske strane Grad Prelog, ČAKRA Čakovec te tvrtka Event Horizont iz Zagreba. Ukupna vrijednost projekta je 938.543,87 eura, a na Grad Prelog će otpasti 226.441,60 eura.

Ukupna vrijednost oba prijavljena projektna prijedloga iznosi 1 781.340,52 eura, dok od toga na Grad Prelog otpada iznos od 490,591,60 eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije