ŽIVOT JE MASKENBAL Učenici SŠ Prelog sami izradili maske

Pod sloganom Život je maskenbal, jedanaest učenika drugog i četvrtog razreda gimnazije Srednje škole Prelog i predstavnici Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog izradilo je gipsane maske prigodom fašnika.

Radionice je organizirala Kristina Jančec, profesorica likovne umjetnosti, a stručni voditelji bili su Pavao Ružman i Stanko Padarić, koji su svojim znanjem i vještim okom pomagali učenicima oblikovati svoje ideje u glini te ih pretočiti u gipsani odljev i naposljetku obojiti svoje gotove gipsane maske.

Rezultati svih triju radionica održanih u prostorijama Srednje škole Prelog kao i pripremnih radova izloženi su u prostorijama Muzeja Croata insulanus u Prelogu, a izložbu upotpunjuje sedam slika članova likova udruge na zadanu temu.

Život je maskenbal u ovom slučaju nisu maske pod kojima se ljudi kriju već otkrivanje kreativnosti i moć zajedništva učenika i umjetnika. Većina je nalazila nadahnuće u filmovima, stripovima, Egiptu ili u tradicijskim maskama Međimurja.

Izložba je otvorena u petak, 17. veljače 2017. u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, a izložbu je otvorio ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur. Josip Šimunko kratkim je predavanjem sve nazočne upoznao s tradicijom maškara u Međimurju. Izložba je otvorena do 1. ožujka 2017. godine, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije