Ljiljanka Vokić postaje počasna građanka Preloga

U Velikoj vijećnici Grada Preloga 29. studenog 2016. godine, na poziv predsjednika Gradskog vijeća Gorana Gotala, održana je 20. sjednica Gradskog vijeća.

Apsolutna najvažnija točka dnevnog reda bio je Proračun Grada Preloga za 2017. godinu čija realizacija planiranih prihoda u iznosu od 32.700.000,00 kuna garantira daljnji gospodarski uzlet, kvalitetu života i ravnomjerni razvoj Grada Preloga.

Od najvažnijih planiranih projekata i programa u 2017.godini valja spomenuti rekonstrukciju Dječjeg vrtića Fijolica, izgradnju Poduzetničkog centra, izgradnju sportske dvorane u Draškovcu, izgradnju prometnica i kanalizacije u Čehovcu, izgradnju komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Sjever, modernizacija LED javne rasvjete u svim naseljima, sufinanciranje produženog boravka u OŠ Prelog, izgradnja infrastrukture za JUG Prelog, naknade za novorođenu djecu, sufinaciranje studentskih kredita i drugo.

Bitno je istaknuti da se novim proračunom s gotovo 1.000.000,00 kuna nastavlja s podrškom najvitalnijem djelu našeg društva, a to su udruge civilnog društva. Posebno bitne implikacije i novi investicijski potencijal sadržan je u prijavljenim europskim projektima Grada Preloga u iznosu od 9.000.000,00 kuna čiji rezultati se očekuju tijekom 2017.godine.

Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja predložilo je ove godine sljedeće laureate: Ljiljanka Vokić – počasni građanin Grada Preloga, UHVDR Grada Preloga, Davor Sokač i Marijan Balaban – Grb Grada Preloga, Stjepan Mikec, Vladimir Purić, Književni krug Prelog, Franjo Horvat i Stjepan Belić – Plaketa Grada Preloga, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije