FOTO: Prijateljstvo Preloga i Malog Lošinja

U petak, 11. studenog 2016. godine, delegacija Grada Preloga na čelu s gradonačelnikom Ljubomirom Kolarekom i predsjednikom Gradskog vijeća Goranom Gotalom, uveličala je Dan Grada Malog Lošinja, temeljem dugogodišnje suradnje na gospodarskom i društvenom području koju ova dva grada imaju.

Predstavnici kulturno umjetničkih udruga grada Preloga i poznati međimurski pjevač Mirko Švenda Žiga uljepšali su taj svečani dan Malog Lošinja tradicionalnim međimurskim pjesmama i plesom.

Razgovarajući o suradnji, ministar Gari Capelli (do imenovanja na ministarsko mjesto gradonačelnik Malog Lošinja) i gradonačelnik Kolarek istaknuli su nužnost povezivanja “zelene” i “plave” Hrvatske.

Tako su poljoprivredni proizvođači s područja grada Preloga prezentirali “lošinjanima” delicije kao što su meso s tiblice, čvarci, kravlji sir, međimursko vino, orehnjača i mnoge druge autohtone proizvode koji se mogu ponuditi u turističkoj sezoni.

Minstar Capelli je između ostalog istaknuo da takvu suradnju treba preslikati i na ostatak Hrvatske. Sporazum o suradnji Grada Preloga i Grada Malog Lošinja potpisan je prošle godine, a Mali Lošinj upravo 11. studenog, slavi svog zaštitnika, svetog Martina.

Treba napomenuti da su dodirne točke grada Preloga i grada Malog Lošinja potpisana povelja o prijateljstvu dvaju gradova i činjenica što je u oba ta grada počasni građanin, heroj, general Ante Gotovina, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije