FOTO: Misa u povodu posvećenja kapelice sv. Huberta

U nedjelju 7. kolovoza 2016. godine u 18 sati započelo je euharistijsko slavlje u crkvici posvećenoj sv. Hubertu, koja se nalazi u prekrasnom šumarku što nosi ime svetoga pape Ivana Pavla II, na Dravi kod Otoka, u župi svetog Jakoba u Prelogu.

U pozdravnom govoru na početku mise preloški župnik prečasni Antun Hoblaj objasnio je razlog tog susreta, a to je 18. godišnjica posvećenja crkvice sv. Huberta. Te 1998. posvetio ju je blagopokojni mons. Marko Culej, prvi varaždinski biskup. Preloški župnik podsjetio je vjernike kako se rađala ideja da se uz rijeku Dravu podigne crkvica.

Kad je došao u župu Prelog 1975., bio je upoznat s velikom tragedijom koja se dogodila 1953. godine na rijeci Dravi, kad se utopilo 14 mještana. Saznanje o toj tragediji nije mu dalo mira i započeo je tražiti način kako na dostojan način iskazati poštovanje tim ljudima.

Nakon mnogo godina uspio je kupiti današnji lokalitet uz Dravu, sanjajući da će tu jednoga dana podići crkvicu i spomen-obilježje. Uz pomoć dobročinitelja njegov san se ostvario 1998. godine, kad je posvećena crkvica na čast sv. Hubertu, a nekoliko godina kasnije podignut je i spomenik žrtvama te tragedije.

Misno slavlje 7. kolovoza predvodio je vlč. Antun Štefan, a molilo se za tragično preminule, ali i za druge koji su otišli s ovog svijeta, kao i za dobročinitelje te budućnost ovog kraja. – Ljude se ne smije zaboraviti, a posebno ne one koji su siromašni i pogođeni tragedijom. Tako nas već dugo uči naš dragi župnik Hoblaj – poručio je vlč. Štefan. Na misi je pjevao župni zbor, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije