FOTO: Otok proslavio svoj dan – ‘Otočko proščenje’

>> FOTO: Otok proslavio svoj dan – “Otočko proščenje”

Prema katoličkom kalendaru, 3. lipnja slavi se svetkovina Presvetog Srca Isusova. U Otoku se ovaj blagdan slavi kao popularno ‘Otočko proščenje’.

Služena je sveta misa koju je predvodio monsinjor Milan Šimunović, a koncelebrirao župnik, prečasni Antun Hoblaj. U Domu kulture u Otoku održan je prigodni kulturni program u kojem su sudjelovali članovi Kulturne udruge Seljačka sloga iz Preloga sa svojom dječjom, folklornom i tamburaškom sekcijom te mladi glazbenici Paula Novak na gitari, Ana Marija Glavina na saksofonu i Josipa Pervan na klarinetu.

Svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, član Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, a prigodnim riječima se svima obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Goran Gotal. U nedjelju je svetu misu također predvodio monsinjor Milan Šimunović, a uz brojne Otočance misi su nazočili i predstavnici Grada Preloga.

Svoju posljednju domaću ovosezonsku utakmicu u Drugoj međimurskoj ligi skupini A odigrali su nogometaši Nogometnog kluba Otok koji su ugostili Bratstvo iz Savske Vesi, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije