FOTO: Električni automobili u Prelogu

>> FOTO: Električni automobili u Prelogu

U sklopu provođenja projekta Erasmus +, K2, Suradnja za inovacije i razmjena dobre prakse, u Prelogu je u četvrtak, 26. svibnja održana prezentacija green sharing vozila koja se pokreću alternativnim izvorima energije.

Projekt su predstavili učenici Tehničke škole Čakovec. Green Car Sharing Longtime Field Test projekt je u okviru programa Erasmus+, K2 – strateška partnerstva.

Dvije škole iz Republike Austrije i po jedna iz Republike Slovenije i Republike Hrvatske (austrijska srednja tehnička škole u Weizu – Höhere technische Bundeslehranstalt Weiz i BHAK/BHAS Weiz, slovenski školski centar Celje – Šolski center Celje i Tehnička škola Čakovec) sudjeluju u projektu putem kojeg će učenicima pružiti mogućnost sudjelovanja u stvaranju virtualne (vježbeničke) tvrtke na temu iznajmljivanja električnog automobila, izradi mobilnih aplikacija i multijezičnog web-sustava za praćenje razvoja tvrtke te promociju prijevoznih rješenja s alternativnim, ekološkim pogonima.

Učenici svoje ideje i iskustva razmjenjuju na stranim jezicima, preko programa za brzo internetsko dopisivanje i videokonferencije, kao i međusobnim posjetima škola u trajanju od pet dana. Ciljevi projekta su poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kroz učinkovitu prilagodbu poduzetničkih ideja. Prezentacija u Prelogu održana je u sklopu susreta ovih četiriju škola koji se od 25. do 29. svibnja održava u Čakovcu, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije