FOTO: Bogati program Noći knjige u Prelogu

>> FOTO: Bogati program Noći knjige u Prelogu

Ove je godine u program obilježavanja Dana Međimurske županije uključena i Knjižnica i čitaonica Grada Preloga. Knjižnica i čitaonica Grada Preloga već petu godinu zaredom daje poticaj kulturi čitanja, potiče razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu, javlja Prelog.hr.

Ove godine Noć knjige održala se uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige, točnije u petak 22. travnja. Niz je događanja bilo u petak. Izrađivale su se digitalne slikovnice s predškolcima i učenicima nižih razreda osnovne škole, u multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata Insulanus najmlađi su mogli pogledati predstavu ‘Dječak vuk i tri prasice’, dramske skupine DADA koja djeluje u okviru čakovečkih Pinkleca.

Posjetitelji su mogli sudjelovati i na Coprničinoj pričaonici koja se održala nakon predstave. Održana je projekcija interaktivnih ‘Priča iz davnina’ Ivane Brlić Mažuranić. Oni mlađi uključili su se u projekt Tulum s(l)ova, a u okviru kojih se odala počast Williamu Shakespeareu i njegovom djelu Romeo i Julija, a oni stariji u još jedno izdanje Trivija kviza.

Dodjeljene su nagrade junacima Knjižnice i čitaonice Grada Preloga, a putopisno predavanje o Maleziji, Burmi i Tajlandu održali su Putoholičari, Iva i Branko Krčmar. Posjetitelji su ispunili prostore knjižnice i muzeja uz poruku: ‘Jedva čekamo novu Noć knjige!’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije