FOTO: Valentinovo u Prelogu

>> FOTO: Valentinovo u Prelogu

U subotu, 13. veljače, po drugi puta je održana književna večer pod nazivom ‘Valentinovo u Prelogu’. Organizatori su ovog književnog druženja bili Književni krug Prelog i Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, a posebno su se oko organizacije potrudile predsjednica Književnog kruga Marija Vuk i ravnateljica Knjižnice Maje Lesinger.

Tema ovogodišnjeg Valentinova bila su ljubavna pisma s porukom: “SMS i internetske poruke se brišu, a pisana riječ ostaje u dubini ladice i uvijek spremna da nas ponovno podsjeti na davno proživljene osjećaje”. U program su svojim radovima bili uključeni učenici Osnovne škole Prelog Eva Bogomolec, Jana Slaviček, Greta Mikec, Matea Habuš i Erik Višnjić, te učenici Srednje Škole Prelog Veronika Mesarić, Lea Purić, Ema Mikloška, Dora Radmanović, Benjamin Mihoci i Kristijan Čurila.

Njihovi će radovi biti tiskani u Zborniku br.6 koji izlazi slijedeće godine. Čitana su i neka od najljepših svjetskih ljubavnih pisama, među kojima je i pismo Petra Zrinskog ženi Katarini, napisano pred pogubljenje. I članovi Književnog kruga Prelog Ivanka Novak, Marija Bermanec, Biserka Kolarek, Veronika Zrna, Vinko Rojko, Sanja Rašan, Kristijan i Valerija Čurila svojim su pismima dali svoj obol Valentinovu.

Cijeli je program bio popraćen ljubavnim pjesmama u izvedbi Jasminke i Josipe Pervan, Augustina Lackovića, Zorana Lisjaka i mlade violinistice Patricije Juračić. Ugodnu večer, pratilo je osamdesetak posjetitelja, slaveći i na ovaj način praznik ljubavi, Valentinovo, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije