Što nas očekuje u ovogodišnjoj Noći muzeja u Prelogu?

U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva Grad Prelog, Turistička zajednica Grada Preloga i Muzej Croata insulanus Grad Prelog, uključuju se u 11. Noć muzeja.

Noć muzeja 2016. obilježiti će tema pod nazivom Utemeljitelji i reformatori, jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih hrvatskih ličnosti 19. stoljeća, mecena, političar, biskup Josip Juraj Strossmayer. Uz treću obljetnicu osnutka, Muzej Croata insulanus Grada Preloga otvorit će vrata svim posjetiteljima u petak 29. siječnja 2016. godine od 18 do 01 sat i omogućiti nezaboravan doživljaj.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga u svojim prostorima će otvoriti izložbu arhivskih knjiga, organizirati Trivija kviz i promotivnu prodaju knjiga iz otpisa. Na prvom katu postavljena je stalna postava hrvatske naive i nova postava hrvatske moderne (Edo Murtić, Oton Gliha, Slavko Šohaj ,Kamilo Ružička, Ladislav Kralj Međimurec…). Glazbenim nastupom prof. Danijel Oto, pijanist i mladi student glazbe tenor Filip Hozjak, izvesti će poznate arije.

Državni arhiv za Međimurje – Štrigova upriličit će izložbu fotografija i arhivskog gradiva Međimurja u razdoblju 1914.-1918. godine (doba 1. svjetskog rata), autor izložbe je Branimir Bunjac, povjesničar. U popratnom sadržaju predstavit će se KUD “Seljačka sloga” i glazbeni bend “Duo Koki”, žongler i vilenjak Alfonso i barokne krinoline.

Svi posjetitelji će moći degustirati kvalitetna međimurska vina Vinarije “Dvanajščak-Kozol” i međimurski pjenušac “Sibon” vinske kuće DGA pjenušci, kao i delicije koje će pripremiti Srednja škola Prelog. – Želimo vam ugodnu večer Noći muzeja i radujemo sa vašem dolasku – poručuju organizatori.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije