Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
VIDEO I FOTO Prva Noć muzeja u Spomen domu rudarstva Cimper
MH

NOĆ MUZEJA

VIDEO I FOTO Prva Noć muzeja u Spomen domu rudarstva Cimper

Spomen dom rudarstva otvoren je do 23 sata

Interpretacijski centar Spomen dom rudarstva Cimper po prvi se puta uključio u Noć muzeja, nacionalnu manifestaciju koja ima za cilj približavanje muzejske struke i građe široj javnosti. Brojne posjetitelje na otvorenju manifestacije pozdravili su ravnatelj Centra za kulturu 'Rudar' Zoran Turk te gradonačelnik Murskog Središća i saborski zastupnik Dražen Srpak

Prva Noć muzeja u Spomen domu rudarstva Cimper Fotogalerija

- Ovaj Spomen dom rudarstva otvorili smo prošle godine i s veseljem smo se priključili nacionalnoj manifestaciji Noć muzeja. Posebno se zahvaljujem Rudarskom zboru koji je godinama čuvao rudarsku tradiciju te članicama Društva žena Mursko Središće čije je umijeće izrade pokladnih maski sačuvalo legendu o patuljcima iz rudnika, a koja bi bila nepovratno zaboravljena. Odlučili smo je sačuvati i zaštititi kao nematerijalno kulturno dobro, naglasio je Turk. 

- Ideje za daljnji razvoj Spomen doma rudarstva postoje. U suradnji s Turističkom zajednicom Međimurske županije radimo na tome da se u zgradi pokraj osnuje centar industrijske baštine Međimurja, a koji bi obuhvaćao postav svih nekadašnjih značajnih djelatnosti Međimurja, te bi, vjerujem, kao i spomen park naftaštva u Peklenici, bio odličan turističkih proizvod, rekao je Srpak. 

Spomen dom rudarstva u Murskom Središću otvoren je do 23 sata, kada možete razgledati njegov postav, uz prikazivanje edukativnih filmova o rudarstvu te se okrijepiti uz klipiće, kuhano vino i topli čaj. 

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!