Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
TRAŽE SE PRIJEDLOZI Tko bi mogao biti osoba godine i koji sportaši zaslužuju nagradu?
Grad Mursko Središće

GRAD MURSKO SREDIŠĆE

TRAŽE SE PRIJEDLOZI Tko bi mogao biti osoba godine i koji sportaši zaslužuju nagradu?

Bira se osoba godine, ali se i nagrađuju uspješni sportaši

Gradonačelnik Grada Mursko Središće sukladno članku 4.stavak 1. Pravilnika o mjerilima za dodjelu nagrada sportašima za sportska ostvarenja objavljuje sljedeći:

JAVNI POZIV – ROK 18.10.2022. godine za predlaganje kandidata za dodjelu nagrada sportašima za sportska ostvarenja

Sukladno Pravilniku o mjerilima za dodjelu nagrada sportašima za sportska ostvarenja, pozivamo građane, sportaše pojedince i sportske klubove s područja grada Mursko Središće na dostavu prijedloga kandidata za dobivanje nagrada

Godišnja nagrada za sportska ostvarenja dodjeljuje se u natjecateljskoj kategoriji:

– Godišnja nagrada za sportaša i sportašicu godine – pojedinci,
– Godišnja nagrada za momčad godine – članovima sportskih ekipa u ekipnom sportu,

i to za ostvarenje određenog sportskog rezultata odnosno poredak na službenim natjecanjima kao znak priznanja za ostvarene sportske rezultate od iznimne vrijednosti za lokalnu zajednicu.

Pravo na nagradu za sportska ostvarenja na temelju iznimnih međunarodnih rezultata, odnosno poretka ostvarenog na službenom natjecanju ostvaruju sportaši koji su na to natjecanje upućeni kao članovi sportskoga kluba čiji nastup je odobren ili je u programu odgovarajućeg sportskog saveza ili kao sportaši pojedinci u pojedinačnim sportovima.

Pravo na nagradu za sportska ostvarenja mogu dobiti i sportaši u svim dobnim kategorijama (kadeti, juniori, senior i ostale dobne kategorije po sportovima) u skladu s pravilima pripadajućega sporta.

Osim godišnjih nagrada za sportska ostvarenja u natjecateljskoj kategoriji dodjeljuju se i godišnje nagrade za sportska ostvarenja u rekreacijskoj kategoriji i to:

            – Godišnja nagrada za rekreativca i rekreativku godine – pojedinci,
            – Godišnja nagrada za rekreacijsku momčad godine

i to za ostvarenje značajnijeg rezultata na rekreacijskim natjecanjima kao znak priznanja za ostvarene rezultate.

Svaki sportski rezultat ili poredak za koji se dodjeljuje nagrada sportašima za sportska ostvarenja treba biti dokumentiran određenim pisanim dokazom.

Prijedlozi se upućuju u pisanom obliku na adresu GRAD MURSKO SREDIŠĆE, ODBOR ZA SPORT, Trg braće Radića 4, najkasnije 15 dana od dana objave javnog poziva.

Odluku o dodjeli nagrada sportašima usvaja gradonačelnik temeljem prijedloga Odbora za sport, a ista će se dostaviti Gradskom vijeću Grada Mursko Središće na raspravu i usvajanje. Priznanja će biti uručena od strane gradonačelnika.

Bira se i osoba godine

Grad Mursko Središće 2019. godine pokrenuo je projekt „Osoba godine Grada Mursko Središće“. Udruga, klub ili pojedinac mogu predložiti jednu osobu (iz svog područja djelovanja) koja će biti izabrana za OSOBU GODINE GRADA MURSKO SREDIŠĆE. Udruga, klub ili pojedinac koji prijavljuju moraju dostaviti detaljno opisane rezultate i postignuće tokom 2022. godine za osobu koju prijavljuju. 

Osobu koja se prijavljuje mora svojim djelovanje doprinositi poboljšanju kvalitete života osobe, skupine osoba ili općoj dobrobiti, aktivnom uključivanju osobe ili skupine osoba u društvena zbivanja te razvoju humanijeg društva,  koji doprinose razvoju u udrugama, društvenom životu grada i promociji grada.

Temeljem dostavljenih podataka Povjerenstvo za dodjelu priznanja će razmotriti dostavljena postignuća i rezultate te predložiti OSOBU GODINE GRADA MURSKO SREDIŠĆE Gradskom vijeću Grada Mursko Središće na usvajanje. Podaci za osobu godine dostavljaju se do 18.10.2022. godine na mail: grad@mursko-sredisce.hr ili osobno u Gradsku upravu Grada Mursko Središće, Trg braće Radića 4.
 

Najnovije

Reci što misliš!