LIJEPE VIJESTI

MURSKO SREDIŠĆE Odobrena sredstva za opremanje i postavljanje vanjskog dječjeg igrališta u Dječjem vrtiću Maslačak

Odobrenjem ovog projekta u potpunosti će se zadovoljiti potrebe i opremiti dječje vanjsko igralište na radost mališana

U prosincu 2019. godine otvoreni je novoizgrađeni Dječji vrtić Maslačak u Murskom Središću. Projekt Izgradnje novog dječjeg vrtića sufinanciran je iz programa Ruralnog razvoja. Vrijednost vrtića iznosi 9.200.000 kuna, a financiran je u omjeru 85 % EU sredstva i 15 % nacionalnih sredstava. Svake godine u vrtić se upisuje 150-ero djece rane i predškolske dobi o kojima skrbi 22-oje djelatnika.

Dječji vrtić Maslačak također je uključeni u projekt “Svi u vrtić” od 2018. godine koji uključje posljepodnevni boravak, financiranje plaća osoblja, organiziranje predstava, oprema, didaktika… Isti je trajao 30 mjeseci te je nakon toga Grad Mursko Središće na isti poziv prijavio projekt “Vrtić za sve” koji se trenutno provodi i koji osigurava jednaku uslugu.

Grad Mursko Središće sredinom lipnja ove godine prijavio se na natječaj Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade pod nazivom “Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. Godini” na koji je prijavljeno postavljanje i opremanje dječjeg vanjskog igrališta u Dječjem vrtiću Maslačak.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak u četvrtak, 15. rujna 2022. godine prisustvovao je uručivanju ugovora o sufinanciranju Projekta ulaganja u objekte dječjih vrtića u iznosu od 44.283,00 kuna. Odobrenjem ovog projekta u potpunosti će se zadovoljiti potrebe i opremiti dječje vanjsko igralište na radost mališana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije