Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
DRAŽEN SRPAK 'Brojni su poznati i nepoznati junaci za život svoje Domovine platili najvišu cijenu'
Grad Mursko Središće

ČESTITAO DAN POBJEDE

DRAŽEN SRPAK 'Brojni su poznati i nepoznati junaci za život svoje Domovine platili najvišu cijenu'

Čestitka gradonačelnika Dražena Srpaka povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

- Proces nacionalne integracije hrvatskih zemalja konačno je dovrešn prije 27 godina, kroz veličanstvenu akciju „Oluja“, kada je oslobođeno 10.400 kilometara kvadratnih ili 18,4 % ukupne hrvatske površine. Na današnji dan, u jutarnjim satima sedma je gardijska brigada sa snagama četvrte gardijske brigade ušla u napušteni Knin, što je simbolički značilo i kraj tzv SAO Krajine. Hrvatska trobojnica na kninskoj tvrđavi vječni je simbol hrvatske slobode.

Zahvaljujući pobjedi u Domovinskom ratu danas imamo demokratsku, slobodnu i neovisnu Hrvatsku koja je članica Europske unije, NATO saveza, koja je dio razvijenog svijeta i dio zapadne civilizacije, kamo je uvijek i pripadala. Svi zajedno dužni smo težiti tome da bude još bolja i štititi naše vrijednosti i naš način života.

Čestitam svim građanima Republike Hrvatske današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.i Dan hrvatskih branitelja. Brojni su poznati i nepoznati junaci za život svoje Domovine platili najvišu cijenu i na tome smo im svi vječno zahvalni. Naša je zadaća da na krilima pobjede u Domovinskom ratu nastavimo graditi Republiku Hrvatsku kao zemlju sretnih i zadovoljnih građana - poručio je Dražen Srpak, gradonačelnik Grada Mursko Središće.

Najnovije

Reci što misliš!