NOGOMET

MURSKO SREDIŠĆE Osigurana svjetla nogometna budućnost u najsjevernijem gradu

Danas je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak primio djecu, predsjednika i trenere Škole nogometa "Rudar" prigodno uz Dan Grada

Prigoda je uvijek prigoda ali rezultati koje postiže ŠN “Rudar” nisu prigodni već izvrsni. Kadeti su bili prvaci II. lige Sjever, a svih ostalih sedam uzrasnih kategorija pri samom je vrhu liga u kojima se natječu.

Gradonačelnik Dražen Srpak je naglasio da se nikako ne bi mogli postići ovakvi rezultati da ne bi bilo vrlo agilnog predsjednika Tomislava Sabo, zajedno sa njegovom upravom, ove krasne djece i svakako roditelja koji su uključeni u sve akcije i aktivnosti škole nogometa. Gradonačelnik je također naglasio da nogometnu budućnost u najsjevernijem gradu vidi na način da kostur ekipe u godinama koje dolaze bude sastavljen od domaćih igrača, pritom naglasivši da pod domaćima smatra sve one koji poteku iz Škole nogometa, a iz područja grada su ili pak okolnih općina. Prva ekipa Nogometnog kluba “Rudar” završila je sezonu po planu osiguravši status i natjecanje u III. HNL što je svakako motiv i za svu djecu koja će kroz koju godinu biti prvotimci. Svakako bi u budućnosti NK “Rudar” trebao igrati neku od viših liga jer je to dobar motiv za svu djecu koja se u perspektivi vide kao prvotimci NK “Rudara”. Što se tiče infrastrukturnih uvjeta koji su, uz one financijske, također važni i za jedne, i za druge, Grad Mursko Središće skrbi te je i za Školu nogometa, a i za Nogometni klub “Rudar” osigurao znatna financijska sredstva. Do kraja ove godine treba biti završena gradnja tribine za koju je Grad osigurao sredstva u iznosu od 2,5 milijuna kuna i nakon provedene javne nabave potpisao ugovor o gradnji s tvrtkom Tekeli. Uz to, gotov je projekt malonogometnog igrališta s umjetnom travom iza gola prema Muri te se to planira prijaviti u neke od EU fondova ili programa HNS-a. Također je na kraju ulice Franje Koroša prema ŠRC “Zalešće” otkupljena većina zemljišta te je ovih dana odabrani projektant za projektiranje športskog parka što u naravi znači veliko nogometno igralište s umjetnom travom, atletska staza te manje sportske prostorije, a što je jako važno zbog toga jer ne postoji pomoćno igralište, a uz to umjetna trava osigurava mogućnost treniranja u zimskim uvjetima i naravno, pošto u gradu djeluje Atletski klub, bi se time i njima osiguralo uvjete za treniranje i natjecanje. Gradonačelnik je Školi nogometa zaželio puno uspjeha u radu i obećao danju kvalitetnu potporu Grada Mursko Središće. Predsjednik Tomislav Sabo i nazočni treneri također su naglasili da je suradnja s Gradom, a i njegova potpora jako dobra i da bez toga ne bi mogli ostvarivati ovakve uspjehe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije