sastanak na temu radova na aglomeraciji

MURSKO SREDIŠĆE Gradonačelnik Srpak zahtjeva zatvaranje glavne ulice za sav teretni promet u vrijeme radova

Gradonačelnik Dražen Srpak zahtjeva zatvaranje glavne ulice za sav teretni promet u vrijeme radova

Na inicijativu gradonačelnika Dražena Srpaka, u Murskom Središću je održan redovni sastanak na temu tekućih radova na aglomeraciji.

Sastanku su uz gradonačelnika i stručnih službi grada prisustvovali predstavnici i direktori HEP-a Čakovec, Hrvatskih cesta, Međimurskih voda, Međimurje plina, MUP-a i izvođača radova. Zapažena je dobra dinamika radova u Peklenici i Hlapičini i najavljeni rok završetka radova u Peklenici je kraj svibnja, a u Hlapičini kraj srpnja.

Gradonačelnik Dražen Srpak upozorava uključene strane da se usuglase oko eventualnih radova na cestama na kojima se vrši aglomeracija, kako ne bi ponovo dolazilo do naknadnih kopanja.Točni rokovi završetka svih radova u Murskom Središću bit će određeni 7. veljače. Radove na kolektoru uz Donji potok pratit će izgradnja šetnice koja će voditi do centra mjesta. Najviše upitnika veže se uz radove na Ulici Josipa Broza Tita.

Gradonačelnik je upozorio da tamo već i sada postoji problem zbog teretnog prometa, a u vrijeme radova život građana bit će ozbiljno narušen. Osim samog prometnog čepa koji će neminovno nastajati ako se bude prometovalo jednom trakom upozorava i na moguće nesreće. Inzistira da se pronađu alternativni pravci i Grad Mursko Središće uputit će zahtjev za to prema izvođaču radova i naručitelju.

Gradonačelnik je naglasio da će se on i Grad Mursko Središće odreći bilo kakve odgovornosti za moguće neželjene događaje ukoliko ne dođe do zabrane odvijanja teretnog prometa u vrijeme radova.

Najnovije