Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
ŠETNICA UZ MURU Uoči Međimurskog dana rijeke Mure markirana šetnica u M. Središću
Grad Mursko Središće

u zeleno bijeloj varijanti

ŠETNICA UZ MURU Uoči Međimurskog dana rijeke Mure markirana šetnica u M. Središću

Staza je markirana u zeleno bijeloj varijanti, bojama koje su vidljive, a nalaze se i u bojama grba Grada Mursko Središće

Šetnica uz rijeku Muru u Murskom Središću pretvara se u ozbiljan turistički proizvod koji okuplja značajan broj izletnika. Šetnica je svake godine opremana novim sadržajem, od beach bara, preko vježbališta, klupica oslikanim motivima grada, kapelicom sv. Barbare, rudarskim simbolima, novim trasama, izletištem oko skele i slično.

Novost je probijanje šetnice sve do Svetog Martina na Muri, čime je staza proširena na 12 kilometara i time je još pogodnija za rekreacijski turizam. Također, cilj je stazu pretvoriti u poučnu stazu. U suradnji s Međimurskom prirodom izrađuju se interpretacijske ploče koje će izletnike upoznati s biljnim i životinjskim svijetom, ali i obilježjima grada i pripadajućih naselja. Također, radi lakšeg snalaženja staza će se markirati.

ŠETNICA UZ MURU Uoči Međimurskog dana rijeke Mure - markiranje šetnice u Murskom Središću Fotogalerija

Na području Murskog Središća djeluje i jedno od najaktivnijih planinarskih društava, PD Bundek. Uoči Međimurskog dana rijeke Mure koji će zajednički biti obilježen šetnjom po budućoj Serjojnskoj šetnici u nedjelju, 18. travnja, članovi PD Bundek markirali su stazu.

Staza je markirana u zeleno bijeloj varijanti, bojama koje su vidljive, a nalaze se i u bojama grba Grada Mursko Središće.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!