GRAD MURSKO SREDIŠĆE

ZA MLADE OBITELJI Novih 10 poticaja za uređenje ili rušenje nekretnina na području grada

Dobili poticaje jer žele ostati i živjeti doma

Demografske i socijalne mjere koje Grad Mursko Središće provodi svake godine daju više rezultata. Jedna od njih je poticaj za rušenje ili obnovu stare nekretnine, koja ima dvostruku svrhu, pomaže u uređenju doma mladih obitelji i istovremeno pridonosi uljepšanju cijele slike grada.

– Mjere za poticaje za mlade obitelji započete su 2019. godine. Mjere će biti  i 2021., 2022. i narednih godina. Naš cilj i želja je bila napraviti nešto korisno za mlade obitelji za koje želimo da u gradu ostanu i da se doseljavaju u naš grad, a da stare ruševne kuće koje narušavaju vizuru i izgled da se uklone ili obnove – istaknuo je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak.

Da su mjere za uređenje ili rušenje nekretnina i kupnju ili gradnju nekretnina itekako pozitivne i potrebne govore podaci o broju mjera koje su od 2019. godine pa do danas dodijeljene. Tako je za obje mjere u 2019. godine dodijeljeno 17 poticaja u visini od 220 tisuća kuna, dok je u 2020. godini dodijeljeno 30 poticaja u visini od 400 tisuća kuna. Unatrag tri godine za mjere je isplaćeno ukupno 745 tisuća kuna.

Ove godine mjeru za uređenje ili rušenje će koristiti ukupno 10-tak obitelji. Iznos koji će se dodijeliti za korištenje mjere iznosi 125 tisuća kuna.

– U kombinaciji tih mjera to je osjetan novac koji pomaže kod odluke hoće li će mladi ostati u našem gradu. Cilj i želja mi je da naš grad raste, raste na demografski, društveni, kulturni, sportski, gospodarski način. Primarno i važno nama je da se ljudi ne iseljavaju, nego doseljavaju i naravno da svim mjerama s kojima možemo potaknuti demografiju to i učinimo kako bi u obitelji bilo barem dvoje ili troje djece – rekao je Srpak.

Kada se završe svi veliki infrastrukturni projekti koji se provode, napori i aktivnosti bit će usmjereni u još veća ulaganja u demografske mjere, kao npr. besplatan dječji vrtić za svu djecu ili uz minimalno sufinanciranje roditelja. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije